42. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Konya Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşti

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlığı ev sahipliğinde düzenlenen 42. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı, mühendislik eğitiminin sorunları ve geleceği üzerine önemli değerlendirmelere sahne oldu.

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlığı ev sahipliğinde düzenlenen 42. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı, mühendislik eğitiminin sorunları ve geleceği üzerine önemli değerlendirmelere sahne oldu. Toplantıya İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman ve 59 üniversitenin mühendislik fakültesi dekanları ile dekan yardımcıları katıldı.

ÜLKE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNE KATKI
Açılış konuşmalarında, mühendislik eğitiminin ülke kalkınmasındaki kritik rolüne değinildi. Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, mühendislik fakültelerinin, teknolojik gelişim ve toplumsal refah için taşıdığı önemin altını çizerek, "Birlikte ortaya koyacağımız fikirler, ülkemizin mühendislik eğitimine ve toplumsal gelişimine katkı sağlayacaktır," dedi.

Mühendislik Dekanları Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Muammer Demir ise, toplantının üniversitelerin akademik gelişimine katkı sağlayacağını belirterek, organizasyona ev sahipliği yapan KTÜN’e teşekkürlerini sundu.

İŞBİRLİKLERİ VE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR
KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köken, toplantının mühendislik alanındaki işbirliklerini güçlendirecek, yeni projelere ilham verecek ve üniversiteler arası verimli iletişimi sağlayacak bir platform sunduğunu ifade etti.

SUNUMLAR VE EĞİTİMDE KALİTE
Etkinlikte, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal "Bilim Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Durum Değerlendirmesi: Güçlükler, Potansiyeller ve Fırsatlar" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman ise "Yüksek Öğretimde Kalite Güvencesi ve Kalite Kültürü" başlıklı bir konuşma yaptı.

Toplantının amacı, mühendislik eğitiminde kaliteyi artırma yöntemleri üzerine bir anlayış kazandırmak ve öğretim ile araştırma süreçlerinde sürdürülebilir iyileştirmeler sağlamak oldu.

MÜHENDİSLİK VE SANAT BİR ARADA
Konya Teknik Üniversitesi’nin yalnızca bilim ve teknoloji alanında değil, kültür ve sanat yönüyle de başarılı olduğu vurgulandı. Katılımcılar, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi personeli ve yakınlarının emekleriyle oluşturulan ve 50’yi aşkın eserin yer aldığı "Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Karma Sergisi"ni ziyaret ettiler.

GEZİ İLE TAMAMLANAN ETKİNLİK
Etkinlik, Konya Şehir gezisi ile sona erdi. Bu gezinin, katılımcılara hem akademik hem de kültürel anlamda zengin bir deneyim sunduğu belirtildi.

Mühendislik Dekanları Konseyi, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki mühendislik eğitimi veren üniversitelerin fakülte dekanlarını bir araya getirerek her yıl farklı bir üniversite ev sahipliğinde düzenleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri