Akşehir İcra Dairesi taşınmazın gazete veya internet haber sitesi ilanı

Akşehir İcra Dairesi taşınmazın gazete veya internet haber sitesi ilanı


T.C.
AKŞEHİR
İCRA DAİRESİ
2023/2309 ESAS

TAŞINMAZIN GAZETE VEYA İNTERNET HABER SİTESİ İLANI

Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2023/2309 ESAS sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Konya İl, Akşehir İlçe, CAMİKEBİR Mahalle/Köy, 107 Ada, 65 Parsel, Taşınmazın borçlu adına isabet eden tam hissesi satışa çıkarılmıştır. Taşınmazın Kadastro Birimi onaylı paftası zemine uygulanmış olup, sınırlarının ve alanının uygun olduğu görülmüştür.Kıymetini etkileyebilecek nitelik ve unsurlar:Taşınmaz kumlu-tınlı toprak yapısında düz düze yakın eğimli yapıda olup tarım arazisidir. Arazi hali hazırda anız haldedir. Fiili zeminde yapılan incelemede arazinin tarla olarak kullanıldığı tespit edilmiştir.Kıymet takdirine konu parselin çevresinde bulunan komşu parseller ile birlikte incelemesi yapıldığında kuru tarım arazisi olduğu, konumu ve toprak yapısı itibarı ile tarım yapmaya uygun yerlerden olduğu tespit edilmiştir.Akşehir Belediye Başkanlığının E-29226308-115.01.06-36501 sayılı yazılarının tetkikinde Konya İli Akşehir İlçesi Camikebir Mahallesi 107 ada 65 parsel sayılı taşınmazın uygulama imar planı dışında olduğu belirtilmektedir. Taşınmaz güney yönden tren yoluna cepheli diğer yönlerden komşu parsellerle çevrilidir. Taşınmaz konum olarak Altuntaş mahalle merkezine kuş uçuşu yaklaşık 5 km mesafededir. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile yapılan yazışma gereği satışa konu taşınmazın üzerinde ''3083 sayılı sulama alanlarında arazi düzenlenmesine dair tarım reformu kanunu şerhi bulunduğu ve şerhin devam ettiği 3083 sayılı kanun kapsamında çıkarılan 29/06/1985 tarih ve 18796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sulam Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu Uygulama Yönetmeliğinin 2. bölüm 6. maddesinde'' ...dağıtım normundan daha büyük parsellerin, bölge için tespit edilen daığıtım normundan daha küçük parçalara, dağıtım normundan daha hükmü küçük parsellerin ise hiç bir şekilde bölünmeme şartı ile satışına izin verilir'' hükmü bulunmaısı nedeniyle, söz konusu taşınmazın bu hüküm doğrultusunda ifraz ve hisselendirme yapılmaksızın aynen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına satışında herhangi bir sakınca bulunmadığı, bununla birlikte bu tür konularla ilgili görüşlerin Tarım ve Orman İl Müdürlüklerinden alınabileceği, alıcının yabancı ülke vatandaşı olması durumunda ise Tarım ve Orman İl Müdürlüklerinden yabancılara satış yönünden izin alınmadan işlem yapılmaması gerektiği hususu bildirilmiş olduğundan bu hususlar dikkate alınarak satış işlemlerinin yapılacağının ihaleye katılacak ihale alıcılarınca bilinmesi gerekmektedir.
Adresi : Konya İli Akşehir İlçesi Camikebir Mahallesi 107 Ada 65 Parsel Sayılı Taşınmaz Akşehir / KONYA
Yüzölçümü : 6.677,17 m2
Kıymeti : 200.315,10 TL
KDV Oranı : %10
Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydında ''TARIM REPFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'nün 29/04/2011 tarih 3679 yev.no ile 3083 sayılı kanun kapsamındadır.''şerhi mevcut olup, diğer şerhler tapu kaydındaki gibi olup dosyasında mevcuttur.
Artırma Bilgileri

1.Artırma
Başlangıç Tarih ve Saati : 17/10/2024 - 11:40
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bitiş Tarih ve Saati : 24/10/2024 - 11:40

2.Artırma
Başlangıç Tarih ve Saati : 11/11/2024 - 11:40
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bitiş Tarih ve Saati : 18/11/2024 - 11:40



(İİK m.114 ve m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

RESMİ İLANLAR Haberleri