- Orhan Gazi’nin Anbardârı Kerim Ağa tarafından 1337’de yaptırılan Akşehir İplikçi Camisi, kesme taştan olup, bir sıra taş, üç sıra tuğla dizisi ile örülmüştür. Onarımlardan dolayı cami eski özelliğini kaybetmiştir.
Konya’daki Selçuklular’dan kalma İplikçi Camisi’nden ayrı olarak Akşehir İlçesinde de tarihî bir İplikçi Camii vardır.
Afyon Caddesi’nde Kuşçu Mahallesi çarşı içinde bulunan caminin etrafında yapıldığı dönemde iplikçi dükkânları olduğundan dolayı İplikçi Camii denmiştir. Fatih dönemi kayıtlarında Anbarhan Kerim Camii adıyla da geçer. Şâir Hâkî’nin şiirinde ise Yeni Camii adı ile anılır. Kitabesinden öğrenildiğine göre 1337 yılında yapılmıştır. Bu dönemde Beyaz-ı Şehir Karamanoğlu Alâeddin Bey’in yönetiminde idi. Camiyi Orhan Gazi’nin Anbardârı Kerim Ağa yaptırmıştır.
Cami kesme taştan olup, bir sıra taş, üç sıra tuğla dizisi ile örülmüştür. Dikdörtgen plânlı caminin mihrap duvarına paralel üç kubbesi bulunuyordu. Bunun dışında kalan bölümler toprak damla örtülmüştür. İbadet mekânının üzeri ahşap tavanlı olup, ahşap direklerle bu tavan desteklenmiştir. Kubbelerin bulunduğu ayaklar taş payelerdir. Minber ve mihrabı pek fazla bir özellik taşımamaktadır. Minaresi alternatifli olarak sıralanmış taş ve tuğla dizilerinden meydana gelmiştir. Caminin bütünüyle birlikte minare de yapılan onarımlar sebebiyle hususiyetini kaybetmiştir.
Cami 1894 yılında yenilenmiş ve genişletilmiştir. Camide kubbelerin içerisine çağına uygun olmayan kalem işleri yapılmıştır. Günümüze kadar üç kez büyük tamir ve onarım gören caminin yakın zamanda yeni teknolojilerle bakım ve onarımını Konya Büyükşehir Belediyesi üstlenerek yaptırmıştır.
Akşehir İplikçi Camii restorasyonunda; minare, çatı, mihrap ve minberinin onarımı, kapı ve pencere tamiratları, sıva, boya, 1950’lerde yapılan betonarme yapılarda ahşap tavan uygulaması, taban tahtalarında düzenleme, kapı ve pencerelerin aslı gibi uygulanması, merdivenlerin onarımı ve kalem işleri yapıldı. Cami bu Ramazan ayının ilk haftasında tekrar ibadete açıldı.