Aşırı sıcak hava Konya’da en çok onları etkiliyor

Konya'yı kasıp kavuran aşırı sıcak hava, döner ustalarını ve fırıncıları adeta ateş çemberine aldı

Konya'yı kasıp kavuran sıcaklıklar ve döner tezgâhının sıcağına maruz kalan döner ustaları yaşadıkları zorlukları anlattı.

Ekmek fırını ve dönerci gibi işletmelerde çalışanlar, yoğun sıcak havanın yanında fırın sıcağını da çekmek zorunda kalıyor. Gün içinde nefes almanın imkânsız hale geldiği ocak başları, fırıncıların ve döner ustalarının sağlığını da riske atıyor. Döner ocağında 35 dereceyi aşan sıcaklıklarla mücadele eden fırıncılar, normallerin üzerinde seyreden Temmuz ayı hava sıcaklıklarından oldukça etkileniyor.

"DÖNER USTALIĞI ZAHMET İSTEYEN BİR USTALIKTIR"

Sıcaklıklarla mücadele ettiklerini belirten Döner Ustası Mehmet Bayram Erbenli, “Sıcaklıklara diğer işletmelere göre daha fazla maruz kalıyoruz. Döner ustaları, rızıklarını kazanmak için yaz aylarında bu zor koşullarda çalışıyor. Uzun yıllardır sektörde dönercilik yapıyorum. Sabahın erken saatlerinde işimizin başına geçiyoruz ve hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kışın kolay geçen mesai saatleri yaz aylarında çok zor geçiyor. Ocak başına geçince sıcaklıklar 10-15 derece artıyor. Sektöre yeni atılanlar bu işe cidden dayanamaz. Dışarıdan bakıldığında basit görünüyor fakat perde arkasında ateşle mücadele ediyoruz ve oldukça zor bir ustalık gerektiriyor. Fazla yaklaşmak insan sağlığına zararlı. Bu nedenle gün içerisinde bol sıvı tüketmek gerekiyor. Yoksa üzerinize ağırlık çökmesi ve yorgunluk gibi problemler ortaya çıkabilir. Tüm amacımız evimize rızık götürüp Konyalı vatandaşları memnun edip leziz döner sunmak. Bu zor koşullarda çalışmayı başarmamızı sağlayan en önemli noktalardan biri işimizi benimsemek ve özen göstermek. Kendinizi işinize vermelisiniz. Ben işimi seviyorum ama seven adam bile bu sıcaklığa bir dakika dayanamaz, döner ustalığı zahmet isteyen bir ustalıktır" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri