At kestanesi, sağlık açısından birçok faydaya sahip bir besindir. İşte bazı faydaları ve nasıl tüketileceği hakkında bilgiler:
Besleyici
At kestanesi, lif, protein, vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Özellikle B ve C vitaminleri, demir, kalsiyum, magnezyum ve potasyum içerir.
Antioksidanlar
At kestanesi antioksidanlar açısından zengindir, bu da vücudu serbest radikallerden koruyabilir ve yaşlanmayı geciktirebilir.
Bağışıklık Sistemi
C vitamini açısından zengin olan at kestanesi, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir.
Kan Şekeri Dengeleyici
At kestanesinin glisemik indeksi düşüktür, bu da kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olabilir.
Sindirim Sistemi
Lif açısından zengin olan at kestanesi, sindirim sistemini destekleyebilir ve kabızlık gibi sorunları önleyebilir.
At kestanesi genellikle haşlanarak veya kavrularak tüketilir. İçindeki toksin sebebiyle çiğ olarak tüketilmemelidir. Ayrıca at kestanesi unu da yapılarak çeşitli tariflerde kullanılabilir. Ancak, at kestanesini tüketmeden önce iyi pişirilmesi önemli.
Taze at kestanesini pişirmeden önce kabuğunu çizip 15-20 dakika kaynar suda bekletmek, kabuğunun soyulmasını kolaylaştırabilir. Daha sonra kabuğunu soyabilir ve istediğiniz şekilde pişirebilirsiniz.
Venöz Yetersizliği Tedavisi,Varislerin Hafifletilmesi, Anti-inflamatuar Özellikler, damar Sağlığını İyileştirme, Hemoroid Tedavisi, cilt Sağlığını İyileştirir, antioksidan Etkileri iyleştirir.