İki aşama olarak yürütülecek olan çalışmanın birinci aşamasında, Aygır Pınarı ve çevresine aile piknik alanları oluşturulması, bunun akabinde bank ve kamelyaların yerleştirilmesi planlandı.
Çalışmanın ikinci aşamasında ise çevre düzenlemesi yapılacak, aygır pınarının doğal görüntüsü korunacak şekilde koruma altına alınacak ve turizme elverişli alan olarak düzenlenecek.
Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, konuyla ilgili sözlerine şu ifadelere yer verdi, “Bozkır’ımızın Aygır Pınarı gibi Dipsiz Göl gibi Sarıot Gölü gibi birçok doğal güzelliklere sahiptir. Çarşamba Çayını oluşturan dağların altından çıkan suyumuzun çevresi, vatandaşlarımızın sıklıkla kullandığı piknik alanını mesire alanı olarak düzenlemesini yapıyoruz. İki aşamada çalışmamızı yürüteceğiz. İlk aşamada bank ve kamelyalar yerleştirerek piknik alanı daha verimli hale getireceğiz. İkinci aşamadaki çalışmamızda ise akan suyu daha verimli kullanacağız. Akabinde turizm amaçlı olarak kullanılacak şekilde düzenleyeceğiz. Bozkır’ın tarihi ve doğa güzelliklerini gün yüzüne çıkartıp daha verimli kullanacağız.”
Zengibar Kalesinin de turizme kazandırılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Başkan Gün, sözlerine şu şekilde devam etti
“Zengibar kalemizin birçok kez “Konya’nın ikinci Çatalhöyük’ü” olduğunu söylemiştik. Çünkü kalemizin turizme kazandırılmasının yanında tarihe ışık tutması bakımından da önemli bir yere sahiptir. Bu çerçevede Zengibar Kalemizin hali hazır çalışmaları 145 hektar alanda devam ediyor. Hali hazır çalışmalarından sonra kalemizin turizme kazandırılması için büyük mesafeler alınmış olacak. Zengibar kalesinin turizme kazandırılması aynı zamanda bölge ekonomisine da katkı sağlayacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.