Bakanlık açıkladı: Konya'da o firmanın peynirinde kanserojen madde!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Konya'daki bir firmanın ürettiği peynirde insan sağlığına zararlı natamisin maddesi tespit ettiğini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Konya'daki bir firmanın ürettiği peynirde insan sağlığına zararlı natamisin maddesi tespit ettiğini açıkladı. Tüketiciler uyarıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı açıklama, Konya'da faaliyet gösteren Turgut Reis Süt Mam. Tar. Ürn. Oto. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin ürettiği Yarı Yağlı Taze Çeşnili Eritme Peyniri (Ayçekirdeği Çörekotu Çeşnili) ürününde natamisin maddesi tespit edildiğini duyurdu.

Natamacin, genellikle küf ve maya oluşumunu önlemek için gıda ürünlerinde kullanılan bir antibiyotiktir. Ancak, insan sağlığı üzerindeki potansiyel olumsuz etkileri nedeniyle gıda ürünlerindeki kullanımı sıkı bir şekilde düzenlenir. Bu maddenin gıdalarda izin verilen sınırların üzerinde bulunması, insan sağlığı için ciddi riskler oluşturabilir.

Güncel Gelişmelerden Anında Haberdar Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayarak Whatsapp Grubumuza Dahil Olabilirsiniz Https://chat.whatsapp.com/emhe2a1a0eschu9ysiriyr

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri