BAŞBAKAN KENTİNDE CILIZ VAATLER

Ahmet Öztemel

2004 yılında Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın  “çok çalışın, gece- gündüz çalışın; halka tepeden bakmayın, halkla daima iç içe olun; belediye başkanlığı, bürokratik bir makam değildir, belediyecilik bir gönül işidir, bunu hiç unutmayın” tavsiyeleriyle yola çıkan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Tahir Akyürek birçok ilklerle tarihe geçti. Kendileri en çok seçim kazanan,  en uzun süre görev yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı unvanına sahip. Dilediği başka görevler de nasip olur umarım, birçok ilkler de Sn. Akyürek’e nasip oldu. Büyükşehirleri çok güçlü kılan Belediyeler Yasası, yeni Stadyum, hızlı tren, merkezi hükümet tarafından gerçekleştirilecek de olsa muhtemelen metro, iktidar partisi Belediye Başkanı olmak zaten bir ayrıcalıkken Başbakan kentinin Büyükşehir Belediye Başkanı olmak bunlardan ilk aklıma gelenler.

       Yöneticiler sadece yaptıklarıyla değil, yapmadıkları ile de değerlendirilirler. Sn. Akyürek birçok hizmet yaptı kuşkusuz ancak bu özel dönem ayrıcalıklı hizmetlerle tarihe geçmeli. Oysa asla küçümsemiyorum ama Sn. Belediye Başkanımız 2016 yılını altyapı ve asfalt yılı ilan etti. Ben de nacizane diyorum ki yetmez Sn. başkanım. Dünyanın dönüşüm, çevre, enerji, trafik sistemlerinde akıllı kentlere hızla dönüştüğü, gigakentlerin planlandığı günümüzde 2004 yılında Konya’nın yaşam kalitesini yükseltip yaşanılabilir kentler sıralamasında önlere taşımayı ilk hedef koyan başkanıma Başbakan kenti olma unvanına sahip olduğu günümüzde bu hedefler yetmez. En uzun süre görev yapmak beraberinde seçim dönemi vaatlerinin çokluğunu da gözler önüne koyuyor. Ben Sn. Akyürek’in daha önce açıkladığı, heyecanlandığım ama henüz gerçekleştirme fırsatı bulamadığı geciken projeleri de hızla gerçekleştirmesini diliyorum. Eski Sanayii Dönüşüm Projesi ve Hızlı Tren İstasyonu,  Şehir içi Banliyo Seferleri; merkezi Tavusbaba Koruluğu’nda bulunacak Akyokuş yönünde olacağını düşündüğüm Teleferik; içinde kreş, tedavi, rehabilitasyon, eğitim, spor ve çalışma kompleksleri bulunan dünya çapında dev özürlüler kompleksi; akvaryumlar, Altınapa Barajının suları altında kalan eski han maketi, su kütüphanesi, KOSKİ deposundaki Cumhuriyetin ilk yıllarından kalan araç gereçler ve yüzlerce eserin sergileneceği müze, göletler, dalış eğitim merkezi, doğa sporları eğlence merkezi, seyir terasları, sosyal tesislerin  de yer alacağı Türkiye’de bir ilk olacak Su Parkı; Alaaddin Tepesi’nin açık arkeoloji müzesi haline getirilmesi bu projelerden bazıları.

       2016 yılı ve bu süreç eskimiş vaatlerin gerçekleşeceği, yeni dev projelerin hayata geçirilmesiyle Konya’mın çağ atlayacağı, ulaşım-hava kirliliği gibi güncel sorunlarını çözeceği, planlamalarla dünyanın önde gelen modern kentleri arasına katılacağı,  ihtisas organize sanayileri gibi yatırımlarla ekonomisinin ilerleyeceği bir dönem olmalıdır. Başarılar diliyor, umutla bekliyorum. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.