Başkan Altay davet etti! Konyalılar dev fuara akın etti

Konya Kitap Günleri, kitapseverlerin buluşma noktası olarak zengin içerikli söyleşilerle dolu dolu geçiyor. Herkesin katılımına açık olan bu etkinlik, yazarlar ve okuyucular arasında keyifli bir etkileşim sağlıyor

Konya'da düzenlenen 11. Konya Kitap Günleri, bu yıl ‘Özgürlük için oku’ temasıyla kitapseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

KONYA KİTAP GÜNLERİNDE DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKİYOR

Dünyanın dört bir yanından gelen yazarlar ve yayıncılar, söyleşi ve imza günleriyle katılımcılara bilgi verirken, aynı zamanda Filistin halkına destek çağrısında bulunuyor. Konya Kitap Günleri, böylece sadece bir kültür etkinliği olmaktan çıkarak, Gazze için bir dayanışma platformu haline geliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “Konya Kitap Günleri,” bu yıl da kitapseverleri buluşturdu.

BAŞKAN ALTAY KİTAP GÜNLERİNE DAVET ETTİ KONYALILAR AKIN ETTİ

Anadolu'nun en büyük kitap etkinliği olan Konya Kitap Günleri’nin, adeta bir kültür bayramı havasında geçtiğini belirten Başkan Altay, “Her yıl kitapseverler, yazarlar, yayıncılar ve sanatçılar için önemli bir buluşma noktası olan Konya Kitap Günleri, katılımcılara unutulmaz deneyimler sunuyor. Konya’mızdan ve farklı şehirlerden ziyaretçilerimizi ağırlayacağımız etkinliğimiz büyk bir katılımla devam ediyor. 250 yazar, 250 seçkin yayınevi ve milyonlarca kitabın yer alacağı Konya Kitap Günleri ile şehrimize 9 gün boyunca kültür şenliği yaşatıyor” dedi.

1 MİLYONDAN FAZLA KİTAP, YÜZLERCE YAYINEVİ VE ÇOK SAYIDA ETKİNLİK

1 milyondan fazla kitap, 250 yazar ve 250 yayınevinin katıldığı 11. Konya Kitap Günleri’nde kitap alışverişinin yanında; yazar buluşmaları, imza günleri, söyleşiler, paneller, atölye çalışmaları ve çocuklara yönelik etkinliklerin yer alacağı dolu dolu bir program 27 ekim tarihine kadar kitapseverlerle buluşacak.

25 Ekim Cuma günü Fatma Şeref Polat saat 14:00’te Malazgirt Salonu'nda söyleşi gerçekleştirecek. Aynı saatte, Ahmet Çelik Miryokefalon Salonu'nda okuyucularıyla bir araya gelecek. Ayrıca, İsmail Doğanalp ve Hasan Ukdem de 14:00'te Malazgirt ve Miryokefalon Salonları'nda söyleşiler düzenleyecekler. Tayyar Yıldırım ve Derviş Ahmet Şahin ise aynı saatlerde, yine Malazgirt Salonu'nda okuyucularına seslenecek.

Etkinlikte dikkat çeken diğer isimlerden biri, Prof. Dr. Oytun Erbaş. Kendisi 15:00’te Konya Oditoryum’da, Fatma Nur Bilen, Meryem Uçar ve Prof. Dr. Saim Sakaoğlu ise aynı saatte farklı salonlarda söyleşiler yapacaklar. Jenny Molendyk Divleli, Mehmet Baykan, Prof. Dr. Ahmet Koyuncu ve Doç. Dr. İbrahim Nacak 16:00’da yine çeşitli salonlarda okuyucularıyla buluşacak.

Cuma gününün sonuna yaklaşırken, Halis Aydemir saat 17:00’de Konya Oditoryum’da, Doç. Dr. İslam Can ise Miryokefalon Salonu'nda söyleşisini gerçekleştirecek. Günü, Ayçin Kantoğlu, Aziz Kağan Güneş, Kemal S. Sayar ve Ömer Korkmaz gibi yazarlar tamamlayacak.

26 Ekim Cumartesi günü, Yasin Pişgin saat 14:00’te Konya Oditoryum’da okuyucularıyla bir araya gelirken, Prof. Dr. Erhan Tecim Malazgirt Salonu'nda söyleşisini gerçekleştirecek. Bahadır Yenişehirlioğlu ise 15:00’te Konya Oditoryum’da okuyucularına hitap edecek.

Aynı saatte Prof. Dr. Ferhat Tekin ve Prof. Dr. Mahmut Hakkı Akın Miryokefalon Salonu'nda söyleşilerini gerçekleştirecekler. Beşir Ayvazoğlu, saat 16:00’da Konya Oditoryum’da, Mehmet Akif Ersoy, Fatih Duman ve Abdurrahman Ekinci ise farklı salonlarda saat 17:00’de okuyucularıyla buluşacaklar.

Etkinliğin son günü olan 27 Ekim Pazar, Birgül Yangın Aslanoğlu saat 14:00’te Malazgirt Salonu'nda, Dr. Hakan Yapıcı ise aynı saatte Miryokefalon Salonu'nda söyleşilerine başlayacak. Hatice Salar Ünal ve Şükrü Taşdelen de aynı saatte Malazgirt ve Miryokefalon Salonları'nda yer alacaklar.

15:00’te Tuğba Coşkuner, Mehmet Toker, 16:00’da ise Merve Gülcemal, Necmettin Nursaçan, Doç. Dr. Ahmet Akman, Prof. Dr. Ahmet Çaycı, Prof. Dr. Bilal Kuşpınar ve Esra Coşkun gibi isimler de etkinlikte yer alacak. Gün, Osman Sungur Yeken, Ümit Savaş Taşkesen, Ahmet Melih Karauğuz, Beyhan Budak, Hasan Arslan, Veli Kurt ve Senai Demirci ile son bulacak.

“Özgürlük İçin Oku” mottosuyla düzenlenen 11. Konya Kitap Günleri, 27 Ekim’e kadar 10.00-21.00 saatleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi’nde ziyaret edebiliyor. -Muhammet Yavaş

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri