Başkan Ertuğrul: Sağlıklı eğitim güvenli okullar istiyoruz

Eğitim-İş Konya Şubesi Gedavat Parkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul düzenlediği basın açıklamasında, “Sağlıklı Eğitim, Güvenli okul istiyoruz” dedi.

Sendika tarafından Gedavat Parkında yapılan basın açıklamasına Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, yönetim kurulu, sendika üyeleri, CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, İl yönetim kurulu Üyeleri, Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu, Meram İlçe Başkanı Ahmet Yiğit, ADD Konya Şubesi ve TKP Konya il yöneticileri katıldı. Ertuğrul, “Eğitim-İş olarak yıllardır okulların temizlik ve güvenlik ihtiyaçlarının giderilmesi için işinin uzmanı insanların kadrolu biçimde istihdam edilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz” dedi.

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş burada yaptığı konuşmada herkes için eşit koşullarda sağlıklı bir eğitim istediklerini dile getirerek, “ Sendikamızın buyurduğu üzere okullarda güvenlik yok, temizlik yok, personel yok, bir öğün dahi yemek yok, sabun yok, tuvalet kâğıdı yoktur. Okullarımızda artık temizlik velilerin sırtına yıkılmış durumda, beşli çeteye para aktaracağınıza fakir fukara istihdam edilsin ama öyle ayda 8000 TL’ye değil, en az asgari ücretle insanlarımız istihdam edilsin” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri