Beklentinin gölgesinde kötü yarınlar

Muhammet Yavaş

Beklenti, hayatın dokusuna işlemiş, hem heyecan veren hem de yıpratıcı bir duygudur. Bir yandan bizi motive eder, hedeflerimize ulaşmak için çaba göstermemizi sağlar. Ancak diğer yandan, beklentilerimiz karşılanmadığında hayal kırıklığına, üzüntüye ve hatta öfkeye kapılabiliriz. Peki, beklentinin bu kadar güçlü bir etkisi varken, onun kötü yanları nelerdir ve bu durumla nasıl başa çıkabiliriz?

BEKLENTİNİN KÖTÜ YANLARI

Mutsuzluğun kaynağı beklentilerimiz sürekli olarak değişebilir ve yükselebilir. Her zaman daha fazlasını istemek, mevcut durumdan memnun olmayı zorlaştırır. Bu da sürekli bir tatminsizlik ve mutsuzluk duygusuna yol açabilir.

İlişkileri zedeler İnsanlardan, olaylardan veya durumlardan belirli beklentiler içinde olmak, ilişkilerimizi zorlayabilir. Karşı tarafın beklentilerimizi karşılamaması, güvensizliğe ve hayal kırıklığına neden olabilir.

Stres ve anksiyete beklentilerimiz karşılanmadığında, stres ve anksiyete seviyemiz artar. Bu durum, fiziksel ve zihinsel sağlığımızı olumsuz etkileyebilir.

Hayal kırıklığına yatkınlık beklentilerimiz ne kadar yüksek olursa, hayal kırıklığına uğrama olasılığımız da o kadar artar. Bu da motivasyonumuzu düşürerek, geleceğe dair umutlarımızı kaybetmemize neden olabilir. Umutla kalın sağlıcakla…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.