Bilgebay Atak Özel Öğretim Kurumları ile atağa geçme sırası sende!

Yaklaşık 3 yıl önce eğitim sektörüne giriş yapan Bilgebay Atak Özel Öğretim Kurumları, uyguladığı eğitim metotları ve uygulamaları ile Konya’da ilklerin adresi oldu.

Yaklaşık 3 yıl önce eğitim sektörüne giriş yapan Bilgebay Atak Özel Öğretim Kurumları, uyguladığı eğitim metotları ve uygulamaları ile Konya’da ilklerin adresi oldu. Nöro-Psiko Pedagoji ve Temel Beceri Geliştirme Programı gibi uygulaması gibi yenilikçi eğitim metotları uygulayan kurum, bu sayede öğrencilerin hem sınav başarısını artırdı hem de doğru çalışma metotlarını belirledi.

Eğitim sektöründe geçen 15 yılın ardından tecrübe ve deneyimlerini kendi kurumuna aktaran Kenan Hanedar, Bilgebay Eğitim ve Danışmanlık Anonim Şirketi bünyesinde Bilgebay Atak Özel Öğretim Kurumları ve Bilgebay Özel Kişisel Gelişim Kursu olmak üzere iki farklı kurumu yönetiyor. Şirketini 2019 yılında eğitim sektörüne yön vermek amacıyla kurduğunu belirten Hanedar, “İki farklı kurumla birlikte her yaş grubuna hitap edebilecek bir eğitim anlayışımız var. Özellikle kişisel gelişim kursu adı altında insanların birçoğunu kendisine tanıtıyoruz. Kendisini tanımayan nice öğrencimiz var. Aslında nörolojik ve psikolojik olaraktan yapabilecekleri doğrultusunda bir hedef değil de heves doğrultusunda hedef belirlemişler. Bu noktada ciddi anlamda başarılı olduğumuzu iddia ediyoruz. Kurumumuzdaki eğitim öğretim hayatına, Konya’ da bir fark oluşturmak amacıyla yola çıktık. Hayallerim ve hedeflerim, bizi Türkiye’ de fark oluşturan bir hale getirdi. Bireysel olarak kişisel gelişim, iletişimde ustalık gibi ciddi anlamda bir eğitim koçluğu ve rehberlik hizmeti yapıyorduk. Şimdi kurumsal olarak eğitim koçluğu hizmeti vermekteyiz” diye konuştu.

KONYA’DA İLK NÖRO-PSİKO PEDAGOJİ UYGULAMASI

Konya’da ilk ve olan Nöro-Psiko Pedagoji uygulamalarının olduğuna dikkat çeken Hanedar, “Nöro-Psiko Pedagoji uygulaması, Amerikan dergisinde doktora tezi olarak doğruluğu kabul edilmiş bir çalışma. Biz bu çalışmayı sahada öğrencilere tanılamaya kullandık. Bu uygulama öğrencinin sağ lop baskınlığı, sol lop baskınlığı, pratik zekâsı, derin hafızası ve hipokampüsünün tepkime sürelerine ölçeklendirme sonucunda Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri ’ne (AYT) nasıl çalışması gerektiğini belirliyoruz. Sayısal diyerek sadece klasik bir adlandırma yapmıyoruz. Sayısalın içerisindeki branşları detaylandırıyoruz. Bilimi yakından takip ediyor, nöronların hangi bilime ve branşa daha yatkın, hangisi daha ön planda tuttuğunu keşfetmeye çalışarak öğrenciyi ona göre odaklamaya çalışıyoruz. Geçen seneki bu yaklaşımımızla 60 netlerle başlayan bir öğrencimizi biz Türkiye 234’üncüsü yaptık. 80 netlerle başlayan öğrencimizi biz Türkiye 96’ncısı yaptık. İlk binde 8 kişi olan bir kurumuz” şeklinde konuştu.

AMACIMIZ FARKLI MİLLETLERDEN DAHA İYİSİNİ YAPMAK

Nöro-Psiko Pedagoji uygulamasında amacının Avrupalıların, İskandinav ülkelerinin, Japonların, Çinlilerin yaptığının daha iyisini yapmak olduğunun altını çizen Hanedar, “Öğrenciyi nörolojik ve psikolojik olarak tanılayarak hangi branşa nasıl yaklaşması gerektiği konusunda iyi bir rehberlik yapmak amacındayız. Bu uygulamanın Konya bayiliği de bizdedir. Bunun içinde çeşitli kurumlar, psikologlara, eğitim koçlarına, rehber öğretmenlerine de yakın zamanda açılımlarımızı gerçekleştireceğiz. Ayrıca en çok deneme sınavı yapan kurumlardan birisiyizdir. Geçen sene 99 adet deneme gerçekleştirdik. Artık çağımızın getirdiği dijital bir altyapı var. Bu dijital altyapıya da biz ciddi anlamda yatırım yaptık. Öğrenciye karşı sorumluluğumuz, hem manuel hem dijital bir rehberlik sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

EKSİKLER SORU ÇEŞİDİNE KADAR İNDİRGENEBİLİYOR

Dijital yatırımlarının sonunda öğrencileri iyi tahlil ettiklerini aktaran Hanedar, “Öğrenci bizde 99 tane denemeye girdi ve her 8-10 tane denemede bir öğrencinin sınavda boş bıraktığı ya da yanlış yaptığı soruları kendisine bir kitapçık halinde sunduk. Daha sonra bu yanlış yaptığı ya da boş bıraktığı soruların kazanımlarından kendisine özgü yeni bir soru bankası adı altında föy diye tanımladığımız bir kitapçık daha verdik. Yani tıpkı hastaneye gittiğinizde biyolojik bir tahlil gibi biz öğrenciyi sınavlardan yaptığımız taramalardan ciddi anlamda bir tahlil yapıyoruz. Bu geçen sene başlattığımız uygulama Türkiye’de ilkti. Şimdi Konya’ da ilk ve tekiz. Öğrenciler ciddi anlamda tanılandığından dolayı, eksiklikler sadece ders adı ya da konu adı altında değil, konunun soru çeşidi adı altında tanılandığından bunu gidermek bizim için çok güzel. Ünlü psikologların çok güzel sözü vardır; girdi ne kadar fazla ise çıktı için yapacağın emek o kadar azdır ve de o kadar etkilidir” dedi.

YÜZDE 96’LIK BAŞARI

2 yıl önceki üniversite sınavında 3 milyon kişi sınava girerken bir milyonunun barajı geçemediğine vurgu yapan Hanedar, “Bu barajı geçemeyen 1 milyon kişi, 12 yıl boyunca sadece sırada oturdular veya yattılar mı? Bunların zekâlarında ya da algılarında bir eksiklik mi var? Yoksa bunların öğretmenleri diplomalarını kırtasiyeden mi aldılar? Hayır! Biz buna hayır dedik, sadece yanlış olan bir durum var. Kime nasıl yaklaşılması gerekiyor; öğrenci sağ lop mu, sol lop mu, pratik zekâsı yoksa derin hafızası mı ön planda? Biz detaylı bir şekilde bu yanlışı ortadan kaldırırsak herkes istediği yere ulaşabilir kanısındayız. Şükürler olsun ki geçen sene bizde barajı geçemeyen hiçbir öğrenci olmadı. Ve de yüzde 96’lık istediği yerlere yerleşme oranına ulaştık” diye konuştu.

OCAĞIN 3’ÜNCÜ HAFTASI BURSLULUK SINAVI

Ocak ayının üçüncü haftasında Konya genelinde bir bursluluk sınavı yapacaklarını duyuran Hanedar, “Bursluluk sınavı sonucuna göre yeni dönem de öğrenciler indirimli kayıt olmaya hak kazanacak. Ancak Mart ayına kadar bursluluk sınavımıza katılan ve de katılma fırsatı bulamayan öğrencilerimize yine farklı bir indirim uygulayacağımızı Konya halkına vadediyoruz. Bunun sözünü veriyoruz. Uygulamalarımız biraz farklıdır. Özellikle 11’inci sınıf öğrencilerinde bu sene 450 bin kişi daha fazla. Bu da sınavın daha rekabetçi olacağı anlamını taşıyor. Nisan ayı gibi Temel Beceri Geliştirme Programı altında Mart ayına kadar bize erkenden kayıt olan öğrencilerimize hediye bir ön çalışma kursumuz olacaktır” şeklinde konuştu.

SINAVLARDAKİ NET SAYISI ARTIYOR

Geçen sene Temel Beceri Geliştirme Programı uygulamasını 10’ uncu sınıflara da yaptıklarını ifade eden Hanedar, “TYT’deki 120 soruluk baraj da bu uygulamaya katılan sınıfımızın ortalaması şuan 90 küsur. Biz 11’den 12’ye geçenlere de bu çalışmayı yaptığımız anda ortalamayı 90 üstüne çıkarmak bu seneki hedefimiz. Hiçbir öğrenci fizikte, kimyada, biyolojide, tarihte, coğrafyada bilgisiz değil. Sadece okudukları soruları anlayamıyorlar. 16-17 yıldır eğitim sektöründeyim, bana soru soran, yapamadığı soruları soran öğrencilerimin, yüzde 99 soruyu anlayamadığından dolayı soruyor, soru hakkındaki bilgi eksikliğinden dolayı değil. Bu noktada da Türkçe ders saatlerimiz normale göre daha fazladır” diyerek sözlerine son verdi. •Yiğit Berkay ÇOPUR

KONYA Haberleri