Bir DOSD!

Rasim Atalay

Bugünlerde Konya’nın dört bir yanında, en işlek caddelerde, yürüyüş yollarında, gözümüzün gördüğü hemen her alanda, açık hava reklam panolarının neredeyse tamamında ilginç ve görenlerin anlam vermekte zorlandığı bir reklam yayınlanıyor.

Hiçbir ayrıntının verilmediği, sadece DOSD vurgusunun yapıldığı reklamlar, Konya halkının bir hayli ilgisini cezbetti.

Öyle ki bizi bile arayıp, bu DOSD’un neyin nesi olduğunu soranlar var… Bizim de 3-5 gün öncesine kadar bihaber olduğumuz bu ilanın aslını astarını öğrenmek şehir kamuoyu adına boynumuzun borcuydu.

‘Şimdi DOSD’luk zamanı’ mottosuyla yayınlanan reklamların peşine düştük.

İlgililerine sorduk…

Akıl yürütmeye çalıştık…

Meram sınırlarında reklamların yoğunluk kazandığını görünce Meram özelinde bir şeyler olabileceği kanaatimiz olgunlaştı.

Çeşitli programlarda biraraya geldiğimiz Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’tan kürsüye çıkıp hitap ettiği zamanlarda Meram Belediyesi’nin paydaş kurum ve kuruluşlarla birlikte Konya üstü ve Türkiye’ye yakışır bir proje için çalıştığını duymuştuk.

Başkan Kavuş’un söylemleri ile reklamların Meram’da yoğunlaşıyor olmasını birleştirdiğimizde gizemli reklamların arkasında Meram Belediyesi’nin özel bir yatırımının olabileceği kanaatine vardık.

Panodaki reklamın renkleri ve +1 vurgusu da bir bulmaca misali olan reklamın varacağı nokta açısından yeni tüyoların kapısını araladı.

Yine reklamdaki renklerden yola çıkıp Başkan Bey’in söylemleriyle birleştirdiğimizde bunun Meram Belediyesi öncülüğünde ancak sadece Meram Belediyesi’yle sınırlı olmayan, işin içinde Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin de olduğu bir yatırım olduğu, buradan hareketle de eğitime odaklanılan bir işin ortaya çıkacağı çağrışımı uyandı…

Söz konusu eğitimse elbette ki bunun paydaşlarından biri de Milli Eğitim Bakanlığı ya da Bakanlığın Konya’daki temsilciliği olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmalıydı…

Parçaları birleştirirken düşündüren tek bir nokta vardı… O da +1 vurgusu… Bu vurgu neden yapılmıştı? Neyi ifade ediyordu?

Şimdi, Konya’daki 3 merkez ilçe belediyesi her ne kadar kendi ilçe sınırları içerisinde yatırım ve hizmet yapıyor olsa da şehre daha geniş kitlelere hitap edecek bir yatırım yapılacaksa bir görev paylaşımı söz konusu.

Örneklendirecek olursak, Alzheimer Gündüz Bakımevi Projesi’nin sahibi Karatay Belediyesi… Ama sadece Karatay’a değil Konya il merkezinin tamamına hitap ediyor. Yaşlılarımız için çok güzel hizmetleri ve bir o kadar güzel hikayeler var bu yaşam merkezinde…

Selçuklu’ya döndüğümüzde otizmli bireylerin tedavi sürecinde önemli bir üs olan SOBE, Selçuklu Belediyesi’nin önderliğinde yine üniversite işbirliği ile güzel bir hizmet olarak öne çıkıyor. Ki Konya üstü bir hizmet. Türkiye’nin dört bir yanından yavrularımız buraya gelip tedavi görüyor.

Gelelim Meram’a… Yani ‘Şimdi DOSD’luk Zamanı’ temalı reklamlara…

Anlaşılan sosyal sorumluluk alanında temas edilmesi gereken belli bir kitle var ve bu kitleyle daha sıcak, daha samimi, daha dostane ilişkiler kurmanın, onlarla daha yakından ilgilenmenin, onları eğitmenin, hayatlarını daha konforlu hale getirmenin zamanı gelmiş.

Bu kanaatimizi Meram Belediyesi tarafından 1 Ağustos Salı gününe işaret edilerek dostane bir hizmet için davet edildiğimiz mesajla perçinlemiş olduk. Merakımızı gidermek ve konunun tüm detaylarına ermek adına yarına bekliyoruz.

Hayrolsun inşallah…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.