Bir fotoğraf vesilesiyle…

Murat Güzel

Bugünlerde hep siyaset konuşuyoruz, usandırıcı bir şekilde üstelik.

Sözgelimi AK Parti, vekil aday adaylığı için başvuruda bulunacaklar için tarifeleri erkek adaylarda 5 bin, kadın adaylarda ise iki bin beş yüz TL olarak belirlemiş. Elbette bize ne bundan, aday olmak isteyenler düşünsün!

Diğer partilerle ilgili de hakeza…

Siyaset yazılarına bir günlük bir ara verip 1996 Mayıs’ında Meram Son Durak’ta çekilmiş bir fotoğrafın bana düşündürdüklerini yazmak istiyorum.

Önce fotoğrafı paylaşalım:

Bu fotoğraf dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Halil Ürün’ün başlattığı Altınbaşak Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nin 3. yılında çekildi (sahi Tahir Başkan, bu etkinlikleri niye kaldırdı? Artık Konya’nın kültür ve sanat etkinliklerine ihtiyacı yok mu? Sosyal faaliyetleri kültürel etkinlik olarak görmeyi daha ne kadar sürdüreceğiz?)

Bu etkinlikler kapsamında düzenlenen şiir şölenine katılan şairler yer alıyor fotoğrafta, tabii şairlerle birlikte onların dostları da:

Fotoğraftan hatırladığım isimleri tek tek yazmalıyım ki bir anlamı olsun: Prof. Dr. Şahin Uçar, Ali Sali, Konya’da 30 yıldır kitapçılık ve yayıncılık yapan sevgili Mustafa Çalışkan, Metin Önal Mengüşoğlu, o dönem Basın Protokol Müdürü görevinde bulunan ve halen belediyede Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nı sürdüren Ahmet Köseoğlu, Mehmet Solak, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in emir erliğini gönüllü olarak yapmış merhum Hilmi Oflaz, Nurettin Durman, şu anda Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi olan, sevgili hattat dostumuz Fatih Özkafa, Adem Konan, Murat Güzel, Ertuğrul Fındık, Ahmet Nurullah Güler, M. Akif Kuruçay, İbrahim Demirci…

Diğer simaları hatırlayamadığım için özür dilerim. Aralarda gazeteci ve başka şair dostlar da olabilir. Aydın Çavuş tesislerinde çektirilmiş bu fotoğrafın o dönemki kültürel hizalanışı göstermesi bakımından önemi büyük.

Siyaseti besleyen, siyasete akıl ve fikir veren kültürel birikim ve bilinci ihmal ettiğiniz andan itibaren, ürettiğiniz siyasetlerin de kısırlaştığını, hep kendinizi tekrar etmeye başladığınızı, bu sebeple bir şehrin sırf yaşma kültürünü zenginleştirici unsurları ihtiva etmesi dolayısıyla bile kültürel etkinliklerden kaçınmanın yanlış olduğunu hatırlamalı ya da aklımızdan hiç çıkarmamalıyız.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.