Bölgesel Kalkınmada MÜSİAD ve KONSİAD

Abdullah Leblebici

Bölgesel kalkınmalarda iş adamlarının ve bağlı bulundukları kuruluşların önemi oldukça büyük.

TÜSİAD, MÜSİAD, KONSİAD ülkemizin önde gelen iş adamları ve sanayicilerinin bağlı bulundukları kuruluşlar.

Hatırlanacağı üzere yaklaşık 4 yıl önce bir avuç genç işadamı Seydişehir’de MÜSİAD temsilciliğini kurmak için harekete geçti.

O tarihlerde kuruluş çalışmalarında aktif olarak bende bulundum. MÜSİAD Konya şubesinin davetlerine katıldım.

Kuruluş çalışmalarının ne kadar zorlu bir süreçten geçtiğinin birebir şahidiyim. Zorluklara rağmen Yasin Camcı ve arkadaşları yılmadılar sonuçta MÜSİAD Seydişehir temsilciliğini kurmayı başardılar.

Hepsini tek tek tebrik ediyorum.

BÖLGESEL KALKINMA

Bölgesel kalkınmalarda iş adamlarının ve bağlı bulundukları kuruluşların öneminden bahsetmiştim.

Hafta içinde Seydişehir MÜSİAD’da görev değişimi vardı, yaklaşık dört yıldır temsilcilik görevini yürüten Yasin Camcı bayrağı Avukat Mustafa Akman’a devretti.

Bu çerçevede Seydişehir’de düzenlenen programa, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın yanı sıra İstanbul, Konya, Seydişehir ve Beyşehir’den birçok işadamı katıldı. 

Kuruluşunun üzerinden 4 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen başkanlık devir teslimine MÜSİAD Genel Başkanının katılmasını oldukça önemsiyorum.

Genel Başkanı Abdurrahman Kaan; “4 yıl evvel Seydişehirli bu gençler gelerek biz ülkemiz için üretmek istiyoruz dediler.

Bizlerden destek istediler. Bugün bakıyorum gelinen noktada bir hayli ilerleme sağlamışlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam temeller üzerinde durduğunu net bir şekilde görüyoruz.

Son dönemde açıklanan makroekonomik veriler, Türkiye ekonomisine yönelik olumlu görünümün sürdüğüne işaret ediyor ve ekonomik aktivitede 2017 yılı geneline yayılan canlılığın 2018 yılında da devam edeceği öngörülüyor” ifadelerini kullanarak Bölgesel Kalkınmalar da MÜSİAD’ın her zaman lokomotif görevini üstleneceğini işaret etti.

SEYDİBEY ORGANİZE

Bilindiği üzere Seydişehir ve Beyşehir’de iki ayrı Organize Sanayi Bölgesi bulunuyor. Her iki OSB de yaklaşık % 50’lik bir doluluk oranına sahip.

Yani, her ikisi de istenilen seviye de değil, bu sebeple her iki OSB’nin Seydibey adı altında birleştirilerek daha güçlü bir şekilde sektörel bazda teşvik alacağından eminim.

Ben sadece OSB alanında değil Seydişehir ve Beyşehir’in birlikte bir üniversite kurması gerektiği kanaatindeyim.

Diğer yandan KONSİAD’a bağlı işadamlarının da Seydişehir’de yaptıkları yatırımları oldukça önemsiyorum.

Yerel yönetimlerin, Siyasi İradenin ve Sivil toplum kuruluşlarının sahip oldukları avantajları faaliyet gösterdikleri alanların genel ve bölgesel düzeyde kalkınmasını da kullanarak Ulusal ve toplumsal kalkınma da gerek MÜSİAD gerekse KONSİAD nezdinde girişimleri ve diyalogları devam etmelidir.

Zira Bölgesel Kalkınmada MÜSİAD ve KONSİAD’ın önemi tartışılmaz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.