Bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte herkesin aradığı bulgur pilavı tarifi

Ana yemeklerin yanında servis edebileceğiniz bu lezzeti, tek başına bir ana öğün olarak da tüketebilirsiniz. İşte tam kıvamında bulgur pilavı tarifi...

Ana yemeğin vazgeçilmezi mi arıyorsunuz? Tek başına da doyurucu bir öğün olan bulgur pilavını nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız, işte size tam kıvamında bir tarif! Pratik ve lezzetli bulgur pilavı tarifiyle sofralarınız daha da keyifli olacak.

Bulgur pilavı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem yapımı kolay hem de birçok yemeğe eşlik edebilen bu pilavı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım tarifi aşağıda bulabilirsiniz.

MALZEMELER

1 su bardağı ince bulgur

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet orta boy soğan (doğranmış)

2 su bardağı sıcak su

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI

Yağları Eritip Soğanı Kavur: Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp eritin. Üzerine doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

Bulguru Ekleyip Kavurun: Kavrulan soğanın üzerine bulguru ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Bulgurun kokusu çıkana kadar kavurmak önemlidir.

Sıcak Suyu Ekle: Kavrulan bulgurun üzerine sıcak suyu ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.

Pişirme: Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra ocaktan alıp 5-10 dakika demlenmeye bırakın.

Servis: Demlenen pilavı tencereden servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri