Mustafa Şahin Hoca’nın başarısını tebrik etmek gerekiyor. Ne olursa olsun son yıllarda bu sayıda öğretim üyesini bir araya getirebilen bir Rektör Adayı çıkmamıştı. Etkenler farklı. Bunları bu dönemde çokça yazdık.
Her iki tarafın da eteğindeki taşları dökme vakti. Aldığım izlenimler var. Aktaracağım.
Bir kere her iki taraf da paralele eğimli hocaların karşı tarafa oy verdiğini düşünüyor. Bu asla tam olarak bilinemeyeceği için havada kalan bir iddia olarak kalacak. Hukuk Fakültesinden başlarını değerli bir hocamızın çektiği 40 kadar öğretim üyesinin son gün Tahir Hoca lehine karar verdiklerini öğrendik.
Tahir Hoca’yı destekleyenlerin en büyük endişesi; Selçuk Üniversitesi tarihinde ilk defa muhafazakârlar, solcular, ülkücüler ve paralel eğilimlilerin bir aday arkasında birleştiği hususu. Eğer Cumhurbaşkanımız tarafından ataması yapılırsa işinin çok zor olacağını belirtiyorlar.
Mustafa Hoca ile ilgili ilk yazımızda zaten bunu ifade etmiştik. Zora talip olduğunu kendisi de o yazı sonrası dillendirmişti. Şahin kanadı da belki bu rakamı beklemiyordu ya da en dişli rakibinin en azından 300’ü bulabileceğini düşünüyordu. Sonuçlar son düzlükte onlar için de biraz sürpriz oldu.
700 rakamı psikolojik eşik. Yakalanması belki de tüm dengeleri değiştirdi.
O gün, yani seçim esnasında oylar beş altı yüzlü rakamlardayken Şahin Hoca’nın Ali Akmaz Hoca’yla birlikte apar topar salondan ayrıldığı bilgisi geldi. Dedeman’da Cumhurbaşkanımız ile kısa süreli sohbet etmişler. Cumhurbaşkanı “Hayırlı olsun, Konya’ya daha çok hizmet edeceksin” demiş.
Kim ne anlarsa anlasın bu cümleden. Biz de anlayacağımızı anladık.
Tahir Hoca kanadı, AK Parti İl Başkanı Musa Arat’a çok kızgın. Son hafta açıklamasının kendilerine 100-150 oy kaybettirdiğini düşünüyorlar. Şehrin üst iradesinin de bu açıklaması için Musa Arat’a tepki gösterdiği söylentileri geldi kulağımıza. Böyle olsa dahi neticeler gösterdi ki Musa Arat çok büyük bir yanlışı geç de olsa fark ederek düzeltti. Hem partinin hem de Başbakan’ın itibarını kurtardı.
Yiğidi öldür ama hakkını teslim et demişler.
Birilerine göre, hiçbir etkisi olmadığı söylense de bu seçimler gerçekten çok önemliydi. Zira 1000 kişiden 700’ünün iradesini asla bir kenara koyamazsınız. Bu durum üniversiteyi yönetilemez hale getirir. Bugünlerinden bile daha zor bir sürece girer Selçuk. Şehre de şehrin göz bebeğine de yazık olur. Asıl sulandırıldı diyenler; bu işi sulandırıp, birilerinin talimatıyla başarıyı göz ardı edenlerdir.
Kaldı ki en çok oyu alan Hoca’ya vurulmaya çalışan yafta hani “çaksan geçmez” derler ya tam o cinsten. Zira kendisinin bu ülkeyi yönetenlerle olan ilişkisini bilmeyen yok.
Asıl kavganın bölünmeden sonra üniversiteler arasında cereyan eden hatta ucu kadıya kadar uzanan maddi meselelerden kaynaklı olduğunu biliriz de açık vermeyiz!
Konya için en hayırlısı kimse o olsun.