Prof. Dr. Canan Karatay, video paylaşımı yaptığı platformda yaptığı açıklamalarda yıllardır çayın yanlış tüketilmesinden kaynaklı zararları olduğunu söyledi. Yüksek oranda kafein içeren çayın yanlış tüketimine bağlı kan depolarını azalttığını belirtti.
ÇAYI SIK TÜKETENLER DİKKAT!
Türkiye'deki birçok insan neredeyse sabah akşam çay tüketebiliyor. Canan Karatay, çayın yanlış tüketildiğinde kan depolarını azaltabildiğini belirtiyor. Karatay, “Türkiye’de kansızlığın fazla olmasının başlıca nedeni yemeklerden hemen sonra tüketilen çaydır. Bu kansızlığın en önemli belirtisi soluk beniz, baş dönmesi, baş ağrısı, çarpıntı ve yorgunluktur. Bunlar birer belirtidir. İnsan sağlığı için bol bol su tüketilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra kaya tuzundan uzak durulmaması gerekiyor.”