CHP ile DEM yine bir arada: Gazze'deki soykırıma iştirak edenlerin yargılanmasına 'hayır' dediler

HÜDA-PAR'ın Gazze'deki soykırım suçuna fiilen iştirak edenlerin vatandaşlıklarından çıkarılması ve yargılanmasını öngören teklifi, CHP ve DEM'in hayır oylarına karşın diğer parti gruplarının oylarıyla kabul edildi

HÜDA-PAR’ın 'Türk Ceza Kanunu, Türk Vatandaşlığı Kanunu ve Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında' kanun teklifinin genel kurul gündemine alınması kabul edildi. Teklifin içeriğinde, Türkiye-İsrail çifte vatandaşı olan kişilerin İsrail ordusuna katılarak savaş suçu işlediği ve bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılması, mal varlıklarına el konulması da yer aldı.

TBMM Genel Kurulunda konuşan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan en az 4 bin kişinin Gazze’ye giderek soykırım suçuna fiilen iştirak ettiği bilgisi basına yansıdı. Maalesef Türk vatandaşlığına sahip binlerce kişi de siyonist İsrail’in Gazze’deki soykırım suçuna fiilen iştirak ediyor. Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan en az 4 bin kişinin Gazze’ye giderek soykırım suçuna fiilen iştirak ettiği bilgisi basına yansıdı. Türkiye pasaportu taşıyan ve siyonist İsrail hedefleri için askerlik yapanların toplam sayısı ise bunun çok daha üzerinde. Gazze'de ve dünyanın herhangi bir yerinde kadınları, çocukları, bebekleri vahşice katleden bu suretle bütün insanlığa karşı suç işleyen soykırımcı katillerin daha sonra Türkiye’ye gelip hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam etmeleri kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

CHP VE DEM'DEN "HAYIR"

Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu gündemine alınıp alınmamasına ilişkin oylama yaptı. Yapılan oylama sonucunda teklif Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve DEM'in hayır oyuna rağmen diğer parti gruplarının oyuylakabul edilerek Meclis gündemine alındı. Teklif,"tezkere" ve bazı konularda olduğu gibi, CHP ve DEM'in diğer partilere karşı, bir kez daha aynı yerde buluştukları görüntülerden birisine neden oldu.

YAPICIOĞLU,TEŞEKKÜR ETTİ

Zekeriya Yapıcıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise, "28 Aralık 2023 tarihinde TBMM Başkanlığına sunmuş olduğumuz 2/1895 Esas numaralı Soykırım suçuna iştirak edenlerin cezalandırılması, vatandaşlıklarının kaybettirilmesi ve malvarlıklarına el konularak Aile ve Gençlik Fonu'na devredilmesine ilişkin Kanun teklifimizin İçtüzük'ün 37'nci maddesine göre doğrudan Genel Kurulun gündemine alınmasına ilişkin önergemiz kabul edildi. Destek veren AK Parti, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi gruplarına ve sayın vekillere teşekkür ederim. Dileğimiz Kanun Teklifi'mizin Meclis tatile girmeden önce görüşülüp oy birliğiyle kanunlaşmasıdır." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri