CHP'de yasak aşk iddiası krizi büyüyor! Özgür Özel Kılıçdaroğlu'nu aradı: "Dava açacağım"

CHP üyesi gazeteci Ebru Küçükaydın'ın ortaya attığı yasak aşk iddiası CHP'de krize dönüştü

Bazı basın yayın organlarında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ile yasak aşk yaşadığı iddiaları sonrası başlayan kriz büyüyor.

Gülşah Durbay

GÜLŞAH DURBAY: BU ALÇAKLARI MAHKUM ETTİRECEĞİM

Gülşah Durbay, sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak hakkında çıkan haberlere yanıt verdi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Durbay, "Bu açıklama kentim, ailem, partim ve vicdan sahibi tüm insanlar için" başlığıyla yaptığı açıklamada iftiraya uğradığını belirterek, iddiayı dile getiren 100'lerce kişiyi mahkemeye verdiğini söyledi. Kolon kanseri olduğunu açıklayan Durbay, "Kendi hastalığımı, karnı burnunda bebek bekleyen kardeşime kendim açıklayamadım. Kendisiyle konuşamadım. Bunun acısını da asla unutmayacağım. Asla affetmeyeceğim. Geçtiğimiz gün bir alçak tarafından son derece çirkin, ipe sapa gelmez, baştan sola yalanlarla dolu bir yazı dolaşıma sokularak ben, ailem ve Sayın Genel Başkanım hedef gösterildi, iftiraya uğradım. Şunu açıkça ifade etmek isterim ki, dünden beri 100’den fazla kişi ve kurum tarafımca mahkemeye verildi." ifadelerini kullandı.

YAZIYI YAZAN CHP ÜYESİ GAZETECİ DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

haberimizvar.net"te yayınlanan "Özgür Özel düğümü Şehzadeler de mi çözüldü?" başlıklı yazının sahibi Ebru Küçükaydın CHP üyesi. Ebru Küçükaydın tedbirli olarak 'kesin ihraç' talebiyle disipline sevk edildi.

ÖZEL ÖZEL KILIÇDAROĞLU'NU ARADI: "DAVA AÇACAĞIM!"

CHP kulislerine bomba gibi düşen iddianın sahibi Ebru Küçükaydın partisinden ihraç edilirken iddialarla ilgili sessizliğini koruyan olayın taraflarından Özgür Özel'den dikkat çeken bir adım geldi. CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV'de katıldığı bir programda Özgür Özel ile yaptığı görüşmenin bilgisini paylaştı. Saymaz, Özel'in, kendisine yönelik "itibar suikastı" olarak nitelendirdiği bu iddialar karşısında hukuki adımlar attığını ve Kemal Kılıçdaroğlu ile telefon görüşmesi yaptığını söyledi.

Özgür Özel söz konusu telefon görüşmesinde Kılıçdaroğlu'na "Sizin yakın çevrenizden üç kişi bu itibarsızlaştırma operasyonunda yer aldı. Bu kişilere karşı dava açacağım. Bunlar sizinle çalışan, iletişiminizi yürüten kişiler. Bu durumu benden öğrenmenizi istedim. Bu kişiler bu ahlaksızlığın parçası" diyerek tepki gösterdi.

Saymaz, Özel'in dava açacağı kişilerin Ebru Küçükaydın, Tolgahan Erdoğan ve Gökhan Özbek olduğu bilgisini verdi.

Görüşmede Özel'e cevap veren Kılıçdaroğlu ise ismi geçenlere uyarıda bulunacağını belirterek "Elbette dava açmak en doğal hakkınız" şeklinde konuştu.

GÜLŞAH DURBAY'A DESTEK GÖSTERİSİ

Öte yandan Şehzadeler Belediyesinin önünde toplanan vatandaşlar ve partililer Başkan Gülşah Durbay'a destek verdi. Ellerinde pankart ve dövizlerle belediye binası önünde toplanan kalabalık sloganlar atarak Başkan Durbay'ın yanında olduklarını belirtti.

CHP'li 81 il başkanı adına açıklama yapan CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, "Gülşah Başkanımız gün geldi göz altına alınan genç yoldaşları için adliye önlerinde sabahladı, gün geldi partimize omuz vermek için çantasında bir kuru ekmek ile köy köy dolaştı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Manisa'nın en zor ilçelerinden biri olan Şehzadeler'de belediye başkan adayımız oldu. Örgütümüzle birlikte Manisa'da canını dişine takarak çalıştı; genç kız kardeşlerinin rol modeli, çocukların Gülşah ablası, Manisalıların evladı oldu ve imkansız denileni başararak genç yaşında Şehzadeler Belediye Başkanı seçildi. Gülşah Durbay, kadınların siyasette, iş hayatında ve karar alma mekanizmalarında daha aktif roller üstlenmesi gerektiğine inanan ve bu uğurda mücadele eden bir cumhuriyet kadınıdır. Türkiye'de kadınların kimlik mücadelesi her alanda olduğu gibi siyasetin de temel mücadelesidir. İstanbul Sözleşmesi'nden haksız ve hukuksuz şekilde çıkılmasının ardından artan kadına yönelik şiddet vakaları hem fiziksel hem de psikolojik olarak daha da görünür hale gelmiştir. Kadına yönelik şiddetin bir türü olan psikolojik şiddet, sadece evlerin içinde değil siyasette ve iş hayatında kazanılan başarıların hazmedilememesi sonucu mücadele edilen başka bir konudur. Söz konusu saldırı tüm kadına yönelik şiddet olaylarında olduğu gibi politiktir ve sistematik bir yapının sonucudur." dedi.

DURBAY: "HER DAİM BAŞARILARIMIZI DA LEKELEMEK İSTEYEN ALÇAKLAR OLUYOR"

Başkan Özalper'in ardından konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, "Bu saldırının bir parçası olarak ben de maalesef tüm kadınlar gibi üzerime düşeni çok kötü bir zamanda aldım. Gerekli açıklamayı yapmıştım. Bu insanları konuşmaya değer bile bulmuyorum. Ama biz kadınlar sadece fiziksel şiddete maruz kalmıyoruz. Her daim başarılarımızı da lekelemek isteyen alçaklar oluyor. Ama onlarla mahkeme önünde hesaplaşacağız. Birlikte iyileşeceğiz. Birlikte güçleneceğiz. Bugün onun da ne kadar altının dolu olduğunu gördüm" diye konuştu.

Başkan Özalper ve Başkan Durbay'ın konuşmaları sırasında sık sık duygu dolu anlar yaşadıkları ve gözyaşlarına hakim olamadıkları dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri