CORONASAVAR DOĞAL YÖNTEMLER

Dr. Mehmet Portakal

Evimizde neler yapabiliriz?
Coronavirüse karşı beslenme şeklimiz nasıl olmalı?

0n madde olarak sıralayacak olursak;
1. Karbonhidratlardan (rafine şeker ve beyaz unun kullanıldığı ekmek dahil her türlü yiyecek, tatlılar, börekler, makarna, pirinç pilavı vs.) kesinlikle uzak duralım.  
2. Ağır yağlı yemekler yemeyelim. Yemeklerde margarin hiç kullanmayalım. Sızma zeytin yağı en iyisi. Çok gerekiyorsa az miktarda hakiki tereyağı kullanalım.
3. Sebze, meyve ağırlıklı beslenelim. Pırasa, ıspanak, kereviz, lahana, karnabahar, brokoli, enginar vs mevsim sebzeleri en uygunu. Meyvelerden portakal, limon, elma, muz, vs. , kuru kaysı, erik, armut, vişne vs ile yabanmersini gibi şekeri az, tadı acımsı ve buruk meyveler en iyisi. 
4. Az et, çok az tavuk, bol miktarda balık tüketelim. Bunların suda pişmiş, haşlama, buğlama veya fırınlanmış, sebzeli olanlarını tercih edelim. Direk ateş temasından uzak pişmiş olmasına dikkat edelim.
5. Her yemeğimizde mutlaka özellikle mevsimine uygun salata tüketelim. Şu an en uygun olanlar; havuç, turp, şalgam, sarımsak, soğan, maydanoz, roka, kırmızı lahana,  kıvırcık, marul vs. Sera sebzelerini daha az tüketelim.
6. Bol miktarda yoğurt, kefir, ev yapımı turşu ve probiyotik özellikli gıda tüketelim. Kahvaltıda, bulabilirsek koruyucusuz doğal köy peyniri ile kimyasal işlem görmemiş salamura zeytin yiyelim. 
7. Protein kaynağı olarak mercimek, kuru fasulye, nohut vs den yapılmış yemekleri tüketelim. Ev yapımı mercimek çorbası ve diğer tarhana gibi doğal çorbaları tercih edelim. Bunların içine etten ziyade kemik koyalım. Çorbalarda da sızma zeytin yağı kullanalım. Hazır paket çorbalardan, her tür konserveden ve dondurulmuş yiyecek ile hazır market ürünlerinden uzak duralım. Kahvaltıda, hergün 1 adet doğal köy yumurtası tüketelim. Kararınca ceviz, badem, fındık vs yiyelim.
8. Ekmeğimiz mutlaka tam buğday unundan ve ekşi mayalı olsun. Bulabilirsek arpa, çavdar, yulaf gibi tahılların tam unlarından da katalım. Bunu evde kendiniz yapabilirsiniz. Beyaz ekmekten ve kepekli ekmekten uzak duralım. Çok önemli.
9. Her tür yiyeceğimiz bol baharatlı olsun. Bilhassa kekik, tarçın, zerdeçal, zencefil, nane, kimyon, biberiye, mürver,  gibi baharatları günlük tüketmeye çalışalım.  
10. Bitki çaylarını ihmal etmeyelim. Bilhassa normal çay yerine evde kuşburnu çayını içelim. İçine yukarıda saydığım baharatlardan da az miktarda da olsa katalım. Hergün 1-2 kahve fincanı Türk kahvesi içebiliriz. Normal çayı da çok koyu ve şekerli içmeyelim. Açık olsun, illa da şekerli olsun diyorsanız az miktar hakiki bal koyabiliriz. Biraz da limon iyi olur. Çay içiyorum diye  suyu ihmal etmeyelim. Hergün düzenli olarak 1.5-2 litre ılık, temiz su tüketelim. 
Bu tür bir beslenme vücut savunma sistemimizi güçlendirir, her tür mikrobik enfeksiyona karşı bizi daha diri tutar, dirençli yapar. 
Corona’ya karşı ek bilgi:
VirüsSavar yöntemlerle bağışıklığınızı artırın
1. Çok gerekmedikçe ve hekim yazmadıkça antibiyotik, ağrı kesici, ateş düşürücü vs. ilaçlar ile vitamin ve mineral hapları kullanmayalım. Faydadan çok zarar veriyorlar. Bunların yerine ozon oksijen tedavisi, nitrik oksit, omega üç, antioksidanlar ve glutatyon tedavisi gibi doğal virüssavar yöntemlerle bağışıklığınızı artırın bu amaçla doktorunuzla görüşebilirsiniz.
2. Üşütmeyelim, kirli havalı yerlerde dolaşmayalım, evimizi mutlaka dizenli olarak havalandıralım ve aşırı sıcak yapmayalım. 21-22 derece en iyisi.
3. Elimizi, yüzümüzü vs sık sık yıkayalım, mümkünse hergün düzenli duş alalım. Yıkanmada şampuan yerine doğal sabun kullanalım. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.