DEVA Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı, İYİ Parti'ye geçti

DEVA Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, 6'lı masanın ortaklarından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in başdanışmanı oldu.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ve partiden istifa eden eski TÜİK Başkanı Birol Aydemir, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in başdanışmanı oldu.

Eski TÜİK Başkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı, SGK Kurucu Başkanı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunan Birol Aydemir, ekonomi, sosyal güvenlik konularında başdanışmanlık Akşener'in görevini yürütecek. Aydemir'in resmi görevinin Kurban Bayramından sonra duyurulacağı öğrenildi.

ESKİ ARKADAŞLARINI TOPA TUTU

Öte yandan Birol Aydemir'in DEVA'dan gelen eleştirilerle ilgili, ''DEVA'daki arkadaşlar benim nereye gittiğimden çok neden gittiğime kafa yormalılar'' sözleri dikkat çekti.

DEVA'YI ELEŞTİREREK AYRILMIŞTI

Birol Aydemir, geçtiğimiz mart ayında DEVA'dan istifa etmişti. Aydemir istifa gerekçesiyle ilgili şunları söylemişti:

"Geldiğimiz noktada parti yönetimine ilişkin bazı uygulamaların partilerin anayasası olan tüzüğümüz çerçevesinde vücut bulan ilke ve değerlerimizle uyuşmadığını ve bu durumun parti yönetiminde dikkate değer bir rahatsızlığa yol açmadığını üzülerek müşahede ettim.

Ben, hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de samimiyet, dürüstlük ve tutarlılığın temel alınması gerektiğine inanıyorum. Ben DEVA Partisi'nin sadece diğer partilere değil, siyasi sistem ve işleyişine de alternatif olması gerektiğini her zaman dile getirdim.

Ancak, şimdiye kadar yaşanan sürecin benim söylem ve beklentilerime uygun olmadığı gibi partinin kuruluş amacına ve felsefesine de uygun olmadığını düşünüyorum. DEVA'nın parti programını yazanlardan biri olarak ancak ortak akıl ve istişareye dayanan kural bazlı, adil, şeffaf ve liyakatın öncelendiği bir yönetim şeklinin başarı getirebileceğine inandım."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri