Dışişleri Bakanı Fidan: "Savaşın tüm bölgeye yayılma riski asla hafife alınmamalı"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi ile görüşmesi sonrası düzenlenen basın açıklamasında konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi ile görüşmesi sonrası düzenlenen basın açıklamasında konuştu.

"KÜRESEL ÖLÇEKTE CİDDİ SONUÇLARI OLABİLECEK BİR GERİLİMİN İÇİNDEYİZ"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile düzenlenen ortak basın toplantısında, İsrail saldırılarına ilişkin "Savaşın tüm bölgeye yayılma riski asla küçümsenmemeli. Küresel ölçekte ciddi sonuçları olabilecek bir gerilimin içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Fidan, "Filistin iç uzlaşısını çok önemli ve stratejik bir konu olarak değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Fidan ayrıca, "Hamas heyeti, bizimle bu kardeşlerine nasıl daha fazla insani yardım yapılabileceği ve uluslararası seferberliğin nasıl oluşturulacağı konularını görüştü" dedi.

ERAKÇİ: GAZZE VE LÜBNAN'DA KALICI VE DERHAL BİR ATEŞKESİ DESTEKLİYORUZ

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, "İsrail rejimi, işlediği savaş suçlarında hiçbir sınır tanımıyor. Biz Gazze ve Lübnan'da kalıcı ve derhal bir ateşkesi destekliyoruz. Bölgede savaşın yayılması ciddi bir tehdittir. Barıştan yanayız, ancak her türlü senaryoya da hazırlıklıyız" ifadelerini kullandı.

Erakçi, "Barıştan yanayız ama her senaryoya da hazırız. Gazze ve Lübnan'da kalıcı bir ateşkes talep ediyoruz" dedi.

Ayrıca, Erakçi, "Türkiye'nin Filistin halkını desteklemesi ve İsrail'in suçlarına karşı durma konusundaki tutumu takdire şayandır" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

TÜRKİYE Haberleri