Dünyayı Konya'da buluşturan festival coşkuyla başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlediği 21. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlediği 21. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, Mevlana Meydanı’nda, “99 Neyzen ve 99 Semazen” programı ile başladı.

Etkinliğin ilk konserini ise Selçuklu Kongre Merkezi’nde Azerbaycan’dan Miralem Miralemov verdi. 21. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, farklı ülkelerden sanatçıların katılımı ve çeşitli etkinliklerle 30 Eylül’e kadar devam edecek.

Festivalin açılış etkinlikleri kapsamında ilk olarak Mevlana Meydanı’nda bir araya gelen 99 neyzen, gerçekleştirdikleri ney dinletisiyle vatandaşları manevi bir yolculuğa çıkardı. Ney dinletisinin ardından 99 semazen, “Tevhid”, “Tekbir”, “Salat-ı Umiye” ve “Niyaz” ilahisiyle ayini şerifi icra etti. Ayrıca açılış programı kapsamında Ru-Be-Ru- Yüzyüze Devran Türk Tasavvuf Musikisi konseri gerçekleştirildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, 21. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali’nde emeği geçen herkese teşekkür ederek, festivalin güzel geçmesi temennisinde bulundu.

Festivalin akşam etkinlikleri kapsamında ise Azerbaycan’dan sanatçı Miralem Miralemov Selçuklu Kongre Merkezi’nde sahne aldı.

KONYA’DA 30 EYÜL’E KADAR MİSTİK MÜZİK RÜZGARI ESECEK

30 Eylül’e kadar devam edecek 21. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali kapsamında her gün 17.00’de halka açık etkinlikler; yine her gün 20.30’da Selçuklu Kongre Merkezi’nde farklı ülkelerden sanatçıların katıldığı konserler yapılacak.

MİSTİK MÜZİK KAMPI VE ÇOCUK ETKİNLİKLERİ

Ayrıca, 22-26 Eylül tarihleri arasında her gün 13.00-17.00 saatleri arasında Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ta akademisyenlerin katılımıyla Mistik Müzik Kampı düzenlenecek. 27-29 Eylül arası her gün saat 16.00-19.00 arasında ise Kültürpark Amfi Tiyatro’da çocuklar için çok sayıda etkinlik gerçekleşecek.

Dünyanın önde gelen festivallerinden olan Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali için detaylı bilgilere “mistikmuzikfestivali.com.tr” adresinden ulaşılabiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri