Ehliyet sahipleri dikkat: Ehliyet yenileme için son tarih!

Ehliyet yenileme sürecinde son dönemece giriliyor ve milyonlarca sürücü için kritik bir aşama başlıyor

Ehliyet yenileme sürecinde son dönemece giriliyor ve milyonlarca sürücü için kritik bir aşama başlıyor.

Henüz belgelerini yenilemeyenler için süre daralırken, yıl sonuna kadar işlemlerini tamamlamayanlar cezai yaptırımlarla karşılaşabilir. Uzmanlar, yoğunluk yaşanmaması adına başvuruların son güne bırakılmaması gerektiği konusunda uyarıyor.

Ehliyet yenileme işlemleri süreciyle beraber nüfus müdürlüklerinde yoğunluk oluşmaya başladı. Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 1 Ocak 2016'da yürürlüğe alınan geçici 10'uncu maddesi gereğince sürücü belgelerini değiştirme işlemlerinin 5 yıl içerisinde tamamlanması gerektiği duyurdu.

Kovid-19 salgını nedeniyle 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerini değiştirme süresi İçişleri Bakanlığınca 31 Aralık 2022'den itibaren 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı.

Buna göre; Ehliyet yenileme süresi 31 Aralık 2024 tarihinde son bulacak.

CEZASI VAR MI?

Sürücü belgeleri, 31 Aralık 2024'e kadar 13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL vakıf payı ile indirimli olarak toplamda 15 TL'lik bir ödeme karşılığında yenisiyle değiştirilecek.

1 Ocak 2025 tarihinden sonra eski tip sürücü belgelerini yenilemek isteyenler vatandaşların ise sürücü belgesi harç ücreti, değerli kağıt bedeli ile vakıf payı bedelini tam yatırmaları gerekecek.

B sınıfı sürücü belgesi için bu tutar 2024'te toplam 5 bin 165 lira olarak belirlenmişti. 2025 yılı için yatırılması gereken tutar ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeniden belirlenecek.

2024 sonuna kadar başvuruda bulunmayan sürücüler, ehliyetlerini yenilemek için fazladan 5 bin TL'nin üzerinde ek ödeme yapmak zorunda olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

TÜRKİYE Haberleri