Emeklilere indirim furyası başlıyor: Ya ücretsiz ya indirimli

Bakan Işıkhan, emekliler için müjdeleri peş peşe açıkladı.

Yerel seçimlerde emeklilerin tepki oyları sebebiyle ikinci parti konumuna gelen AK Parti'de emekliler için müjde mahiyetinde adımlar atılıyor.

ÜCRETSİZ KONAKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtların bir ay ücretsiz kullanımına açılacağının müjdesini verdi. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlık bünyesindeki tesislerin de ücretsiz olarak tüm emeklilere açılacağının açıkladı.

Bakanı Işıkhan, SGK’yı sosyal açıdan da emeklilere hizmet verecek, sosyal yönü de olan bir kurum haline dönüştürmek için çalışmalara devam ettiklerine dikkat çekerek “SGK’yı emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak ve arz odaklı hizmetlerle dinamik bir yapıya kavuşturuyoruz” dedi.

Yeni model dahilinde emeklilere yönelik sağlık hizmetlerinden sosyal faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede hizmetler sunulacağını açıklayan Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumunun yeni hizmet modeli ile ilgili açıklama yaparak şu bilgileri aktardı;

SGK’nın emekliler tarafından, sadece maaş ve ikramiye ödeyen teknik bir kurum olarak nitelendirildiğine dikkat çeken Bakan Işıkhan, “Bu düşünce artık değişiyor. SGK’yı sosyal açıdan da emeklilerimize hizmet verecek, gerçek anlamda emeklilerimizi SGK’ya paydaş yapacak, sosyal yönü de olan bir kurum haline dönüştürüyoruz. Bu model kapsamında emeklilerimize yönelik sağlık hizmetlerinden sosyal faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede hizmetler sunulacak.” Dedi.

Emekliler için bu yıldan itibaren bugüne kadar sağladıkları imkanların çeşitlenerek artırılacağına dikkat çeken Işıkhan, emeklilerin talep ve beklentilerini doğrudan iletebilecekleri, geri bildirimlerde bulunabilecekleri bir iletişim platformunun kurulacağını ve tek telefonla SGK danışmanlarına ulaşabileceğini açıkladı.

Bakan Işıkhan, Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesine ait yurtların yaz aylarında bir aylık dönemler kapsamında, emeklilerin hizmetine ücretsiz sunulacağını açıkladı. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesindeki tesisleri ücretsiz olarak tüm emeklilere açılacağının müjdesini verdi.

YÜZDE 15 İNDİRİM FIRSATI

Emekliler, tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevleri, sosyal tesis ve konukevlerinden tıpkı kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli faydalanabileceği, sosyal tesislerinde emeklilere özel indirimler fırsatından yararlanabilecek.

TRENLERDE İNDİRİM

PTTcell aracılığıyla emeklilere özel Emekli Paketi oluşturulduğuna dikkat çeken Bakan Işıkhan, TCDD’de yıl boyunca emeklilere ana hat trenlerinde yüzde 10 indirim sağlandığını açıkladı.

Bakan Işıkhan “Yerli ve milli ödeme sistemi olan TROY ile bankalarla yapılan protokol doğrultusunda emekli kartları aracılığıyla fatura ödemelerinde, eczane ve market harcamalarında belirlenen üst limit dahilinde, giyim mağazalarında indirimler tanımlanacak” diyerek pek çok yeniliği emeklilere ulaştırmayı planladıklarını aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri