Gelecek ve gidecekler var! Konyaspor'un mevcut kadrosunda son durum

GÜNCELLEME: Yeni sezon kadro oluşturma çalışmalarını sürdüren Konyaspor'da gelecek ve gidecek oyuncuların ardından kadro son şeklini alacak. İşte Konyaspor'un bugün itibariyla mevcut kadrosu...

12 İSİMLE YOLLAR AYRILDI

Yeni sezon için kadro çalışmalarını süren Konyaspor 12 isimle yollarını ayırırken 7 oyuncuyu renklerine dahil etti.

Sezon bitimiyle birlikte sözleşmeleri sona eren; Ahmet Oğuz, Alexandru Cicaldau, Valon Ethemi, Teenage Hadebe, Soner Dikmen, Muhammet Demir, Cebrail Karayel, Kahraman Demirtaş, Anderson Niangbo, Yunus Mallı, Steven Nzonzi ve kaleci Mehmet Erdoğan yolların ayrıldığı oyuncular oldu.

7 TRANSFER YAPILDI

Konyaspor şu ana kadar; Yusuf Erdoğan, Josip Calusic, Ufuk Akyol, Marko Jevtovic, Pedrinho, Tunahan Taşçı ve Melih İbrahimoğlu olmak üzere 7 oyuncuyu renklerine dahil etti.

GİDECEKLER VE GELECEKLER VAR

Transfer çalışmaları süren Konyaspor’da hem takıma gelecek hem de gidecek oyuncular var.

YABANCILARDAN KİM YA DA KİMLER GİDECEK?

Yabancı sayısı 13’e çıkan ve kontanjanı aşan yeşil-beyazlılarda öncelikle 1 yabancı, ihtiyaç halinde ise 2 yabancı ile yollar ayrılacak. Konyaspor'da gidecek yabancı oyuncunun Slovenya kampı öncesi mi yoksa sonrasında mı karar verileceği Ali Çamdalı ile yönetimin bugün ya da yarın yapacağı değerlendirme toplantısının ardından belli olacak. Yeşil-beyazlılarda çözüm için Niko Rak başta olmak üzere kiralama seçeneği de gündeme gelebilecek.

EKSİK TRANSFER BÖLGELERİ

FORVET

Mutlaka bir forvet almak isteyen ve bazı isimlerle temas halinde olan Konyaspor'da öncelik yerli oyuncu. Serdar Dursun, Umut Nayir gibi bazı isimlerin transfer radarında olduğu yeşil-beyazlılarda bu gerçekleşmezse rota yabancıya dönecek.

Şu anda Cikalleshi, Sambou ve Emrehan Gedikli’nin olduğu bölgede geçen sezonki hayal kırıklığı performanslından sonra Sambou’nun durumu belirsiz. Senegalli, gidecek yabancı listesinde başlarda gösterilirken öte yandan performansında değişiklik olup olmayacağı merak konusu. Geçen sezon gol atamayan Sambou, Almere City ile oynanan hazırlık maçında ilk kez gol atmıştı.

SAĞ BEK

Stoper mevkiinde yeterli oyuncusu bulunan Konyaspor’da geçen sezon birçok maçta mevkide oynayan ve artık takımın yeni sağ beki denilebilecek Uğurcan Yazğılı’dan sonra bu bölgeye bir transfer daha yapılması hedefleniyor. Yeşil-beyazlılar özellikle TFF 1. Lig'den bazı genç isimlerle temas halinde.

10 NUMARA

Konyaspor’da eksik gözüken bir diğer bölge ise öncelikli olmamakla birlikte 10 numara pozisyonu. Şu anda Boateng ve yeni transfer Melih İbrahimoğlu’nun olduğu bölge için takıma katkı sağlayabilecek uygun bir oyuncu denk gelmesi halinde bir transfer daha yapılması gündemde.

Ancak transfer gerçekleşmezse, teknik kapasitesi yüksek Yusuf Erdoğan ile kendini her geçen gün geliştiren Oğulcan Ülgün ihtiyaç halinde bu bölgede rahatlıkla oynayabilecek isimler. Geçtiğimiz sezon bazı karşılaşmalarda bu pozisyonda oynayan Oğulcan başarılı maçlar çıkarttı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYASPOR Haberleri