Gölyazıspor ilk sezonunda adından söz ettirdi

Gölyazıspor BAL'daki ilk sezonunda adından söz ettirdi

 

Gölyazıspor, ilk kez mücadele ettiği TFF Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) gruptan çıkma şansını Isparta 32 Emrespor karşısında aldığı yenilgiyle değerlendirmedi. Son 2 sezon Konya amatör futbol liglerine damga vuran Gölyazı ekibi geçtiğimiz sezon Süper Küme’de namağlup şampiyonluğa ulaşmıştı. Teknik direktör Bekir Mehtap yönetiminde bu sezon Konya’yı temsil eden Gölyazıspor, grup birinciliği hedefine ulaşamamasına karşın hem mücadelesiyle hem de son ana kadar iddiasını sürdürmesiyle adından söz ettirdi. Gölyazıspor  BAL’daki ilk sezonunda tecrübe eksikliğinin yanı sıra iyi bir forvet eksikliğini de yakından hissetti.

‘YENİ SEZONDA DA BAL’DA OLACAK’

Gölyazıspor 2021-2022 Futbol Sezonu'nda da BAL'da yer alacağını duyurdu. Kulüpten yapılan sezon değerlendirmesinde şöyle denildi: “Bildiğiniz üzere son 3 sezonda 2 şampiyonluk yaşayan takımımız son olarak Süper Amatör ligde namağlup şampiyon olarak BAL ligine yükselmiştir. Pandemi nedeniyle bir türlü başlatılamayan BAL ligi maalesef 09 Haziran 2021 tarihinde sıkıştırılmış bir programla oynatılmıştır. Herkesin de bildiği gibi tarihimizde ilk kez yer aldığımız Bölgesel Amatör Lig kategorisi zorlu bir seviyede ve maddi anlamda ciddi bir bütçe isteyen bir ligdir. Fakat kulüp yönetimimiz, ligden düşmenin de olmadığı bir süreçte, bir sonraki sezona daha iddialı girmek amacıyla bu süreçte hem ligi tanımak hem de maç tecrübesi kazanma adına bu süreci değerlendirmek gerektiğinin daha doğru olduğuna inanarak lige katılma kararı almıştır. Bu amaçla doğrultusunda, ligin başlamasına az bir süre kala “bütçemiz sınırları dahilinde” geçen seneki kadromuzu koruyarak birkaç transfer ile kadromuzu oluşturduk ve çalışmalarımıza başladık.

‘KÖYÜMÜZDE OYNAMA ŞANSIMIZ OLMADI’

Bu süre zarfında maçlarımızı oynayacağımız saha konusuna gelince; Gölyazı'daki sahamız BAL ligi kriterlerine uygun olmadığı için maçlarımızı köyümüzde oynama şansımız olmadı. Hem ilçemiz, hem de yöre halkımızın maçlarımızı izlemesi ve desteklerini hissetmemiz adına hocamızın da isteği doğrultusunda Cihanbeyli ilçemizde kulüp binası tuttuk ve tesis kurma adına girişimlerde bulunduk. Ardından Cihanbeyli sahasında maçlarımızı oynamak için Cihanbeyli Belediyesine müracaat ettik. Fakat aylarca mevcut saha ile ilgili herhangi bir gelişme, çalışma ya da çaba olmadığı için burada da oynama şansımız olmadı. Son olarak Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Konya ASKF Başkanlığının desteği ile Konya merkezdeki Cumhuriyet sahasının tarafımıza tahsis edilmesi sayesinde antrenman ve maçlarımızı burada yapabildik.

‘GÖLYAZISPOR MÜCADELESİNİ SONUNA KADAR SÜRDÜRMÜŞTÜR’

BAL’a galibiyetle başladık.  Sonrasında yaşanan maddi sıkıntılar ve çeşitli etkenlerle devam ettiğimiz ligde son maça kadar grup şampiyonluğu iddiamızı devam ettirmemize rağmen Çeyrek Final bileti alamadık ve sezonu tamamladık. Tüm Gölyazsporlular bilmelidir ki; takımımız her maçta mücadelesini sonuna kadar sürdürmüştür. Ligdeki köklü kulüplerin sahamızdaki maçlarda bizden 1 puan almak için çırpındığı, zaman harcadığı maçları geride bıraktığımızı düşünürsek, bizlerin Gölyazı'mızın ismini ne kadar onurlu bir şekilde temsil ettiği bir kez daha takdir edilmedir. Son olarak takımımız bu sezon hiçbir şey kaybetmemiştir. Gelecek sezon BAL liginde kaldığı yerden devam edecektir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA'DA SPOR Haberleri