HANGİSİ PARTİSİZDİ ?

Muzaffer Kırmacı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kurucusu olduğu AK Parti’ye “Aşkıma kavuştum” diyerek yeniden döndü.

Referandumda Cumhurbaşkanının partiye dönebilmesinin yolu da “Evet” oyları ile açılmıştı.

Her şeye itiraz etmesi ile meşhur CHP ve Kılıçdaroğlu buna da itiraz etti ve alınan karara saygı duymayacaklarını dile getirdiler. Sanki partiye dönmese saygı duyacaklardı.

İki yıl sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday bulmakta bile zorlananlar, “Hayır” oylarının yüzde 60’a çıktığını söyleyerek (seçilmeleri halinde) yeniden parlamenter sisteme döneceklerinin de sinyallerini verdi.

İtirazları “Partili Cumhurbaşkanı”na.

Cumhuriyet tarihimizde Sayın Erdoğan 12. Cumhurbaşkanı.

Kendisinden önce 11 Cumhurbaşkanı görev yapmış.

Cumhuriyetin Kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk CHP’nin de başkanı iken tarafsız cumhurbaşkanı mıydı? İkinci Cumhurbaşkanı İnönü ne kadar tarafsızdı? Celal Bayar, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay bunlar tarafsız mıydı?

Kenan Evren de taraf değil miydi? Turgut Özal’ın ruhaniyeti bile ANAP’ı bıraktı mı? Süleyman Demirel “Kızım” dediği Çiller’i partinin başına neden getirdi sanıyorsunuz?

Gelelim A. Necdet Sezer’e.

Rahmetli Ecevit Sezer’le kavga ettiklerinde, “kendilerinin tarafında” olması gerektiğinin altını çizmek için “Nankör kedi” demedi mi? Yaptığı icraatlarla biz Sayın Sezer’in hangi tarafta olduğunu anlamadık mı? Ama olsundu. O, kırmızı ışıkta duracak kadar da tarafsız Cumhurbaşkanı idi. Hatta Köşk’ü çalmasınlar diye de dışarıya bile hiç çıkmamıştı.

Abdullah Gül AK Parti tarafından Köşk’e gönderilmedi mi? Onun da bir tarafı yok muydu? Gönlü AK Parti’den yana değil miydi?

Partili olmak “Objektif” olmaya mani değildir.

Muhalefet; Sayın Erdoğan’ın görev süresi içinde ne kadar tarafsız olup olmadığını konuşmalı. Ülkeye sağladığı katma değeri tartışmalı. Gecesini gündüzüne katarak ülkesi ve İslam alemi için çırpınışının çetelesini tutmalı. Vatanı ve milleti için yapması gerekip de yapmadığı veya yapamadığını gündeme getirmeli.

Hiçbir insan “Nötr” olamaz.

Taraf olmanın dürüst ve adaletli olmaya mani olmadığın da bilmek, anlamak gerek.

Dürüst olmak Allah vergidir. Dürüst olmayan da bunu zaten anlamaz.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.