Geleneksel tıptan çok önce insanlar her türlü rahatsızlığı tedavi etmek için doğal ilaçlar kullanıyordu. Size, hastalıklardan korunmak için 7 doğal yöntemi anlatacağız.
17
1. Acı Biber
Acı biber, lutein, ferulik asit, kapsantin ve en önemlisi kapsaisin dahil olmak üzere sağlıklı biyoaktif bitki bileşikleri açısından zengindir. Ayrıca potasyum, demir ve A, B6 ve C vitaminleri de içerirler. Acı biberlerin antiinflamatuar, antioksidan, obezite ve tümörle mücadele özellikleri de vardır .
Acı Biberleri Nasıl Kullanabilirsiniz?
Acı biberin çeşidine göre değişen lezzet ve baharatları vardır. Lezzet katmak için biraz dilimlenmiş acı biberleri zeytinyağıyla soteleyin, güveçlere ve çorbalara ekleyin. Vitamin ve antioksidan takviyesi için bir smoothie veya sosa biraz kırmızı toz biberi ekleyin .
27
2. Zerdeçal
Zerdeçalın aktif bileşeni olan kurkuminin antioksidan ve antiinflamatuar bileşenlere sahip olduğu bilinmektedir. Kalp hastalığı ve kanser riskini azaltmaya, artrit ve depresyonu hafifletmeye yardımcı özellikleri vardır. Alzheimer hastalığını önleyeci ve tedavi edici yönü de bilinmektedir.
Zerdeçal Nasıl Kullanılır?
Zerdeçal kahve veya çaya eklenebilir, yulaf ezmesiyle karıştırılabilir, körilere ve marinatlara eklenebilir. Kavrulmuş sebzeler için baharat karışımına eklenebilir. Zerdeçalın yalnızca yüzde 3'ü kurkumin olduğundan, bazı insanlar kurkumin takviyesi alır. Bazı ilaçlarla etkileşime girebileceğinden zerdeçal dikkatli kullanılmalıdır.
37
3. Elma Sirkesi
Elma sirkesi sağlığı iyileştirdiği düşünülen B ve C vitaminleri ile asetik asit içerir. Elma sirkesi kan şekerini düşürür, iştahı azaltmaya yardımcı olur. Sindirim sorunlarına yardımcı olduğu gibi ve gut ağrısını da hafifletebilir.
Elma Sirkesini Neler İçin Kullanabilirsiniz?
En kolay yolu salatada kullanmaktır . Ayrıca sıcak veya soğuk bir içeceğe bir çorba kaşığı ekleyebilirsiniz. Bazı insanlar bunu doğrudan içse de, bunu yapmak diş minesinin aşınmasına veya yemek borusunun zarar görmesine neden olabilir.
47
4. Bal
İnsanlar binlerce yıldır balı sağlığa olan faydalarından dolayı kullanmışlardır. Bal, antiinflamatuar ve antimikrobiyal özellikleriyle bilinir. Egzama ve sedef hastalığını tedavi etmek, öksürüğü hafifletmek, alerjileri azaltmak, boğaz ağrısını hafifletmek, ağız sağlığına yardımcı olmak ve muhtemelen bağırsak sağlığını iyileştirmek için de kullanılır.
57
5. Fermente Yiyecekler/İçecekler
Fermantasyon kontrollü mikrobiyal büyüme sürecidir. Bu süreçten geçen yiyecek ve içeceklerin anti-inflamatuar, anti-mantar, antioksidan ve antimikrobiyal faydalara sahip olduğu bilinmektedir. Fermente ürünler en fazla bağırsaklara faydalıdır.
Evde Fermente İçecek Nasıl Yapılır?
Çok çeşitli fermente yiyecek ve içecek seçenekler vardır. Lahana ve salatalık turşusu ve diğer turşular, kefir, yoğurt, miso dahildir. Miso ezmesi çok yönlü bir fermente seçenektir ve çeşitli tariflerde kullanılabilir.
67
6. Karbonat
Kabartma tozundaki aktif madde, antasitler ile aynı madde olan sodyum bikarbonattır.
Karbonat Ne İşe Yarar?
Sodyum bikarbonat mide asidini nötralize ederek mide ekşimesi semptomlarını azaltabilir. Bu yanmalar, özellikle yemekten sonra boğazda veya göğüste yanma hissini ve/veya ağızda acı bir tat bırakır.
Yarım çay kaşığı karbonatı yarım su bardağı suda eritin ve yavaşça için. Bu genellikle yararlı bir çözüm olsa da, geçici veya ara sıra oluşan mide yanması içindir. İki haftadan fazla kullanılmamalıdır.
77
7. Epsom Tuzu
Epsom tuzu, magnezyum, kükürt ve oksijenden oluşan doğal olarak oluşan bir mineral tuzdur. Magnezyum ve sülfat cilt tarafından emilirken suda çözünür. Epsom tuzu banyoları gerginliği ve stresi azaltmak, kas ağrılarını hafifletmek ve artritten kaynaklanan şişliği azaltmak için kullanılır. Bazı insanlar uyumalarına yardımcı olduğunu düşünüyor.
İki bardak Epsom tuzuyla ılık bir banyo yapın ve rahatlığın keyfini çıkarın.
Evde tedavilerin herkese uygun olmadığını unutmayın. Kritik bir tıbbi sorun yaşıyorsanız lütfen bir tıp uzmanına başvurun.