Hayatlarını aileye vakfettiler

Rasim Atalay

Gazze’de yaşanan zulüm devam ederken, ülkemizde de duyduğumuzda insanlığımızdan utandığımız olaylara üzülerek şahitlik ediyoruz. Ancak tüm bunlarla birlikte güzel şeyler de olmuyor değil…

Bir tarafımız kan ağlarken diğer tarafımız ise düşenin elini tutmak için var gücüyle gayret ediyor. Toplumumuzun ayakta tutan en önemli hasletlerimizden biri de belki bu yardımlaşma duygusu…

2023 yılının Şubat ayında yaşanan büyük depremlerle birlikte çok büyük yaralar aldık ülke olarak… Ateş düştüğü yeri yaktı ama o ateş sadece depremin vurduğu 11 şehre değil, vicdan ve merhamet sahibi tüm kalplere düşmüştü.

Depremin fiziki olarak açtığı yaraları sarmak için devlet-millet elele önemli bir kampanya yürütüldü, yürütülüyor… Devletimiz yaraları sarmak için tüm imkanlarını seferber etmiş halde. Bölge halkının yaralarını hızla sarmak, acıları unutturmak, yeniden normale dönüşü hızlı bir şekilde sağlamak için bölgedeki yatırım ve hizmetlerine devam ediyor.

Ancak bu iş sadece devlete taşore edilmiyor…

Temelinde toplumun yapı taşı olan aileyi güçlü kılmak olan, aile yapısını korumak ve geliştirmek için kurulan sivil toplum kuruluşlarımız, bu bölgelerde yıkılan yuvaların yeniden kurulması için var gücüyle çaba harcıyor.

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı da bu alanda önemli bir misyonu üstleniyor.

Kurulduğu 1996 yılından bu yana aile odaklı ulvi bir amaca hizmet eden Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, belki de son yıllarda sahip olduğu misyonu en iyi şekilde yerine getirecek bir hizmet için odaklanmış durumda.

Hatay’da depremzede olup nişanlı bulunan 100 çiftin tüm düğün ihtiyaçlarını hayırseverlerin desteğiyle karşılayan Mehir Vakfı, sonrasında Kahramanmaraş’ta da benzer bir çalışmaya imza atmıştı.

Depremin vurduğu 11 ilde 100’er çiftin yuvasını kurmak gibi önemli bir hedef koymuş olan Mehir Vakfı, şimdilerde Malatya’da gerçekleştireceği düğün organizasyonu için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Kolay bir iş değil…

Bugün evlatlarını evlendirecek olan ailelerin düğün maliyetini düşündüğümüzde 100 çiftin düğününü hem de Konya’da değil başka bir şehirde yapacak olmak gerçekten büyük bir maddi külfeti beraberinde getiriyor.

Ancak hayırsever vatandaşlarımız var bizim… Konu gençler, gençlerin geleceği ve en önemlisi aile kavramı olduğunda gözlerini budaktan sakınmayan bu güzel insanların desteğiyle Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı zor olanı başarıyor.

Düğüne hazırlık sürecinde ilgili şehirdeki paydaşlar aracılığı ile doğru bir hedef kitle belirleniyor. Hedef kitle, nişanlı bulunup, maddi imkansızlıklar nedeniyle yuvasını kuramayan gençler…

Bu durumdaki 100 çift belirlendikten sonra onların çoraplarından duvaklarına kadar gelinlik ve damatlıklarıyla ilgili tüm ihtiyaçları, bedenlerine göre temin ediliyor.

Evlerinde kullanacakları afedersiniz tuvaletteki maşrapadan salon takımına kadar bir evde ihtiyaç duyulacak ne varsa onlar tek tek tespit edilip, temini gerçekleştiriliyor.

Yazarken yahut söylerken dile kolay gelse de bu işin organizasyonunun ne kadar zor olduğunu varın siz düşünün.

İhtiyaçlar tespit edilip maddi kaynak bulunarak temini gerçekleştirildikten sonra büyük bir özenle TIR’lara yüklenen çeyiz paketleri yola çıkarılıyor ve ilgili şehirdeki ilgili paydaşlara teslim ediliyor.

Bu süreçte gençler için düzenlenecek düğünün de organize edilmesi için çalışmalar devam ediyor. Nihayetinde organizasyonun tüm sacayakları tamamlanıyor ve iş sadece gençlerin nikah akdinin gerçekleştirilmesine kalıyor.

Hatay ve Kahramanmaraş’ın ardından şimdilerde Malatya için hazırlıklar tüm bunlar ve belki de benim hatırıma gelmediği için atladığım detaylarla birlikte hummalı bir şekilde yürütülüyor.

Özellikle yaşadığımız son olaylarla birlikte aile kavramının, ailenin ne olduğunun daha iyi anlaşıldığı bugünlerde böylesi güzel hizmetleri gerçekleştiren, bu iş için kendini vakfeden güzel insanları tebrik etmek yetmiyor, onlara destek olmak da icap ediyor.

Kahramanmaraş’taki düğün organizasyonunu gördüğümde bu işin ne kadar zor, ne kadar emek yoğun bir çalışmanın ürünü olduğuna bizzat şahit oldum. Allah böylesi güzel bir hedef için kendini vakfeden Mehir Vakfı’nın kurucu Başkanı Mustafa Özdemir gibi bu güzel insanların sayılarını artırsın. En kısa sürede Malatya’daki depremzede kardeşlerimizin yuvasının kurulması için rabbim yardımcıları olsun.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.