İbn-i Sina, binlerce sene önce ortaya koyduğu tarif ile şifa vermeye devam ediyor. Kış aylarının şifalı gıdalarından biri olan nar, sadece tadı ile değil faydaları ile de çok seviliyor. Sistemli bir şekilde narı gıda sistemine dahil etmek, eşsiz yararları bir araya getiriyor. İbn-i Sina'nın El-Kanun fi't Tıbb kitabında yer alan narın yararları bedeninizi yenileyen büyük bir etkiye sahip.
Narın Anadolu'da sembol ettiği bereket ve doğurganlık, tıpta da kendine bilimsel olarak yer kazanıyor ve özellikle birçok rahatsızlığa karşı koruma etkisi sağlıyor. İşte İbn-i Sina'nın da tarifleriyle narın faydaları...
DERİDEKİ YARALARA EN DOĞAL VE EN İYİ ŞİFA
Nar taneleri, bal ile bir araya geldikten sonra derideki yaraların üzerine sürüldüğü vakit etkili bir iyileştirici özelliğe sahiptir. Narı kullanırken öncelikle temiz bir noktaya ayıklama işlemini tamamlayın ve kullanacağınız miktarı birkaç kaşık bal ile birleştirin ve yaranın üzerine sürün. Narın antioksidan etkisi ve balın yarayı iyileştirici etkisi birleşerek yaranın iyileşmesinde rol oynuyor.
BOĞAZINIZ MI AĞRIYOR? ÖYLEYSE NAR SUYU İÇİN
Tatlı nar yemek, boğazınızdaki yutkunma güçlüğüne sebep olan problemleri hafifletebilir. Özellikle solunum yolları enfeksiyonu sebebiyle meydana çıkan boğaz ağrılarında etkili olan nar, suyu sıkılarak da tüketilebilir.
NAR ÇİÇEĞİ YARA İZLERİNE KARŞI ÇOK ETKİLİ
Nar çiçeği, bitkisel olarak yenileyici özelliğine sahip, yaraların üzerinde büyük bir etki sunarak geç iyileşen yaralarınızın bir an önce iyileşmesini sağlayabilir. Bu sayede bir türlü geçmeyen yaraları ve yara izlerini nar çiçeği ile tedavi edebilirsiniz.
SUYU BİRÇOK HASTALIĞA ŞİFA
Vücudunuzu her türlü bakteriden temiziler. Karaciğer detoksu yapmak için size büyük faydası olacaktır. Karaciğerde meydana gelen yağlanmalara karşı güçlüdür. Kan akışınızı hızlandırdığı gibi kanınızda dolaşan zararlı maddelerin de dışarı atılmasında sizlere yardımcı olur.
Nar, C vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir. C vitamini, her türlü enfeksiyona karşı savaşır, hücrelerde sağlıksız oluşumları engelleyerek tüm kanser türlerine karşı koruma salgısını harekete geçirir. Tek bir nardan yapılan nar suyu, günlük C vitamini ihtiyacının neredeyse yarısını vücudunuza verir.
Nar suyu kalp ve damar hastalıklarının önüne geçer direncinizi artırır.
Ağız ve diş sağlığı açısından da önemli bir şifa kaynağı olan nar, diş etlerinizin daha güçlü, ağzınızın ise daha sağlıklı olmasına fayda sağlıyor.
Lif oranı yüksek olan nar, uzun süre tokluk hissi verir. Bu nedenle diyetlerde nar tüketimine yer verilir.
Nar; kalp, diyabet ve enfeksiyon hastalıklarına karşı faydası bulunan doğal ilaç niteliğinde bir meyvedir.