Konya’nın geleneksel içeceklerinden biri olan Reyhan Şerbeti, mor renkli reyhan otunun hoş kokusu ve ferahlatıcı tadıyla iftar sofralarının vazgeçilmezi oluyor. Özenle hazırlanan bu şerbet, sıcak yaz akşamlarında serinletici bir alternatif sunuyor.
MALZEMELER
- 2 litre su
- 1 demet reyhan otu bitkisinin toprak üstü kısımları,
- 100 gr beyaz toz şeker
- 10 gr limon tuzu
- 2 adet yarım (sıkılmış) limon kabuğu.
HAZIRLANMASI
Üretimi ustalık becerisi gerektiren bu şerbetin hazırlanmasında öncelikle reyhanlar özenle ayıklanır ve yıkanır. Birkaç parçaya bölünerek gıda ile temasa uygun sürahi vb. bir kaba alınır. Üzerine kaynar sıcak su ve beyaz toz şeker eklenir. Şekerin eklenmesinden sonra, limon tuzu ve limon kabukları ilave edilip karıştırılır. Daha sonra bu karışım soğumaya bırakılır. Soğutulduktan sonra süzülerek tüketime hazır hale gelir.