Konya'nın zengin mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan bu eşsiz çorba, geleneksel tatlar arasında öne çıkar. Hem damak çatlatan lezzeti hem de besleyici özelliğiyle sofralarda kendine sağlam bir yer edinir.
MALZEMELER
200 gr yeşil mercimek,
50 gr nohut,
50 gr kuru fasulye,
25 gr tereyağı,
2 adet kuru soğan,
80 gr bulgur,
7 gr kimyon,
5 gr karabiber,
10 gr tuz,
1,5 litre su ve/veya et suyu.
HAZIRLANMASI
Mercimek, fasulye ve nohut yıkanır ve bir gün kadar suda bekletilir. Tercihen güveç kabında tereyağı ve kuru soğan yeterince kavrulur. Üzerine yıkanmış ve süzülmüş bulgur ilave edilir ve karıştırılır. Bu karışıma mercimek, kuru fasulye, nohut ve su/et suyu, kimyon, karabiber ilave edilir. Bu karışım kaynamaya başlayınca pişirildiği kabın kapağı kapatılır. Pişirme işlemi kısık ateşte yaklaşık bir saatte tamamlanır. Daha sonra tuz ilave edilerek 10 dakika kadar daha pişirilmesi sağlanır. Pişirme tamamlandıktan 15 dakika kadar dinlendirilir.