İsrail ordusu: Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldü

İsrail ordusu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü iddia etti. Hizbullah'a yakın bir kaynak da AFP'ye yaptığı açıklamada, Nasrallah'tan dün geceden bu yana haber alamadıklarını açıkladı. Hizbullah'tan bir açıklama gelmedi

Cuma günü başlayan saldırılar Beyrut'ta Hizbullah'ın kalelerini hedef aldı. Ölümcül bombardıman gece boyunca devam etti, şehir patlama ve çığlık sesleriyle yankılandı. İsrail ordusu Nasrallah'ın öldürüldüğünü açıkladı.

Hizbullah ise akşam saatlerinde Nasrallah'ın hala yaşadığı bilgisini vermişti. Nasrallah'ın durumu belirsizliğini koruyor. Soykırımcı İsrail, Beyrut'un Dahiye bölgesini peş peşe vurdu, binalar yerle bir oldu.

İsrail güçleri, saldırı ile Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah'ı hedef aldığını açıklamıştı. Nasrallah'ın durumunun araştırıldığını belirtmişti.

İsrail, bugün ise Nasrallah'ın öldüğünü duyurdu. Bu bilgiye ilişkin Hizbullah'tan henüz bir doğrulama gelmedi. İsrail medyası ise 300'den fazla kişinin öldüğünü iddia etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

DÜNYA Haberleri