KADAYIF DOLMASI

Batuhan Yılmaz

KADAYIF DOLMASI

MALZEMELER

250 gram çiğ kadayıf

1 su bardağı ceviz

2 yumurta

Yarım çay bardağı süt

Şerbeti için

2 su bardağı şeker

2.5 su bardağı su

4.5 damla limon suyu

 

Kızartmak için

2 Su Bardağı Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Öncelikle şerbeti kaynatıp 10 dk daha kısık ateşte kaynatıyoruz. Limonunu sıkarak soğumaya bırakıyoruz. Kadayıftan bir parça koparıp, içine dövülmüş ceviz koyup, kenarlarını içine alarak sarma şeklinde sarıyoruz. Daha sonra yumurta ve sütü çırparak hazırlamış olduğumuz kadayıf dolmalarını bu karışıma batırıyoruz. Fazla sosunu sıktıktan sonra kızgın yağda kızartıp soğuk şerbete atıyoruz. Yaklaşık 2 dakika beklettikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Günün Bilgisi:

Dibi tutmuş tencerelerinizi temizlemek için bir tatlı kaşığı karbonat ve bir fincan sirkeyi tencerenizde kaynatın. Hem siyah lekeler çıkacak hem de tertemiz olacaktır.

Günün Sözü:

Ay vurmuyorsa yüzüne, güneş vurmuyorsa pencerene, kabahati; ne güneşte ne de ayda ara… Gözlerindeki perdeyi arala!... HZ. MEVLANA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.