KADAYIF DOLMASI
MALZEMELER
250 gram çiğ kadayıf
1 su bardağı ceviz
2 yumurta
Yarım çay bardağı süt
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
4.5 damla limon suyu
Kızartmak için
2 Su Bardağı Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbeti kaynatıp 10 dk daha kısık ateşte kaynatıyoruz. Limonunu sıkarak soğumaya bırakıyoruz. Kadayıftan bir parça koparıp, içine dövülmüş ceviz koyup, kenarlarını içine alarak sarma şeklinde sarıyoruz. Daha sonra yumurta ve sütü çırparak hazırlamış olduğumuz kadayıf dolmalarını bu karışıma batırıyoruz. Fazla sosunu sıktıktan sonra kızgın yağda kızartıp soğuk şerbete atıyoruz. Yaklaşık 2 dakika beklettikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Günün Bilgisi:
Dibi tutmuş tencerelerinizi temizlemek için bir tatlı kaşığı karbonat ve bir fincan sirkeyi tencerenizde kaynatın. Hem siyah lekeler çıkacak hem de tertemiz olacaktır.
Günün Sözü:
Ay vurmuyorsa yüzüne, güneş vurmuyorsa pencerene, kabahati; ne güneşte ne de ayda ara… Gözlerindeki perdeyi arala!... HZ. MEVLANA