Bismillâhirrahmânirrahim.
Bu yazım bir giriş mahiyetinde olacak. Allah Teâlâ Hazretleri nasip ederse bir kaç yazı peş peşe olmasa da kalp hastalıkları ile alakalı olacak.
Ben bir doktor değilim. Doktor olmayan birinin kalp hastalıklarından bahsetmesi, bu hastalıklara neyin şifa olacağı hakkın konuşması abesle iştigaldir. Evvela bu konu hakkından konuşmam için bunun okulunu okumam gerekir.
Konumuza girecek olursak bahsettiğimiz kalp, damarlardan kaslardan oluşan vücudumuza kan pompalayan yaşamımızda en büyük paya sahip organımız değil, aklımızın merkezi olan gönül olarak adlandırdığımız yerdir. Nasıl ki maddi bedenimiz kalbin çalışması ile ayakta duruyorsa, ruhumuz ve manevi bedenimiz de kalbin(gönlün) çalışması ile ayakta durmaktadır.
Maddi bedenimizdeki kalp rahatsız olduğu zaman da vücut işlevlerini gerçekleştirememekte ve hasta olmaktadır. Aynı şekilde manevi bedenimiz de gönül rahatsız olduğunda manevi dünyamız da ayakta kalamamaktadır.
Maddi olarak kalp hastalıkları malumdur ki birçok sebebi olabiliyor. Manevi kalp hastalıkları nedir? Bu hastalıklar nasıl meydana gelir? Bu ve bunun benzerinde bazı konular hakkında yazılar olacak inşallah.
Allah Teâlâ ve Tekaddes Hazretleri Kur’an-ı Kerimde şöyle buyurmaktadır; “O gün ne mal fayda verir, ne de evlat. Ancak Allah’ın huzuruna tertemiz bir kalple gelenler kurtulur!”(Şuarâ Suresi 88-89. Ayetler) Günümüz dünyasında insanlar ibadet etmediği halde “kalbim temiz” sözünü söyleyebiliyorlar. Temiz kalp nasıl olur? Rabbimizin bizden istediği temiz kalp sadece sözle kişinin kalbinin temiz olduğunu ikrar etmesi midir? Başka açıdan bakacak olursak kişi Allah Teâlâ’nın emirlerine ve yasaklarına uyduğu zaman kalbi temizlenmiş olur mu?
Allah Teâlâ ve Tekaddes Hazretleri izin verirse bu sorulara cevap niteliğinde kalp hastalıklarını ve tedavilerini yazmaya gayret edeceğim. Allah Teâlâ ve Tekaddes Hazretleri her türlü kalp afetlerinden bizleri muhafaza buyursun.