Evde kandil simidi yapmak oldukça keyifli bir etkinlik olabilir. İşte basit bir kandil simidi tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine sürmek için)
- 1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)
Üzeri İçin:
- Yumurta sarısı
- Çörek otu veya susam
Yapılışı:
Sütü ılık olacak şekilde ısıtın. İçine mayayı ekleyip karıştırın. Şeker de ekleyip mayanın kabarmasını bekleyin.
Mayalanan karışımın üzerine yoğurt, sıvı yağ, yumurta akı, tuzu ekleyip karıştırın.
Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurunuz ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyebilirsiniz.
Hamurunuzu örtü ile örterek 1-1.5 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. İsterseniz uzun şeritler yapabilir, istediğiniz şekli verebilirsiniz.
Şekil verdiğiniz hamur parçalarını yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı bir şekilde yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. (Yaklaşık 20-25 dakika)
Fırından çıkan kandil simidinizi soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!