2020'de yapılan geniş çaplı bir araştırmada, hazır kahvaltılık gevrekleri sürekli olarak tüketmenin sağlıksız olduğu ve uzun vadede şişmanlattığı ortaya çıktı. Gevrekler genellikle çok fazla katkı maddesi ve nadiren vitamin içerirler. Kilo vermek istiyorsanız bundan kaçınmak ve güne yulaf ezmesi, fındık, çilek ve yoğurt veya sütten yapılan ev yapımı gıdalarla başlamak daha iyidir.
A, C ve E vitaminleriyle zenginleştirilmiş meyve sularına da oldukça eleştirel bakılıyor. Çünkü bu meyve suları çok yüksek şeker içeriğine sahipler. Kilo kaybetmek istiyorsanız eğer yalnızca küçük miktarlarda tüketilmelidirler. Uzmanlar bunları gereksiz olarak sınıflandırıyor. Dengeli ve sağlıklı besleniyorsanız eğer bu tür vitaminlerle zenginleştirilmiş içeceklere zaten ihtiyacınız yok.
Beyaz undan yapılan ürünler çok fazla karbonhidrat ve neredeyse hiç lif içermediğinden düzenli tüketildiğinde sağlıksız gıdalar olarak da değerlendirilmektedir. İçerdiği nişasta ince bağırsakta hızla şekere dönüşür ve bu şeker daha sonra hızla kana karışarak kan şekerinin yükselmesine neden olur. Bunun sonucunda da aşırı yeme isteği oluşur. Bu da kilo vermenizi engeller. Bunun yerine tam tahıllı ürünleri tercih etmek daha doğru olur. Tam tahıllı ürünler çok fazla besin ve lif içerirler ve sizi daha uzun süre tok tutarlar.
Kas geliştirmek istiyorsanız protein barları bunu yapmanıza yardımcı olabilir. Aslında onlarsız da yapabilirsiniz. Protein barları, obeziteyi teşvik ettiği kanıtlanmış birçok yapay katkı maddesini ve tatlandırıcıyı içerir. Bu nedenle kilo verme konusunda da engel teşkil ederler.
Patlamış mısır düşündüğünüzden daha sağlıksızdır. Özellikle hazır patlamış mısır, yapay tereyağı aroması diasetil içerir. Bu kimyasal maddenin buharlarının düzenli olarak solunması durumunda patlamış mısır akciğeri denilen durum ortaya çıkabilmektedir. Bu akciğer dokusunun zarar görmesi durumudur. Patlamış mısırın şeker içeriği de yüksekse daha fazla şişmanlatabilir.
Vejetaryen et yerine geçen hazır ürünlerin çoğu, yüksek oranda işlenmiş gıdalardır. Genellikle çok fazla şeker içerirler ve bu nedenle kilo kaybını yavaşlatabilirler. Vejetaryen et ürünleri yerine çeşitli sebze seçeneklerine yemek daha iyidir.
Kola genel olarak sağlıksızdır. Kolanın light, sıfır veya diyet ürünleri az kalori içermesine rağmen onlar da sağlıksızdır. Bu içeceklerde şeker ve dolayısıyla tat eksik olduğundan, yapay tatlandırıcılar kullanılır. Bu gıdalar kilo vermenize yardımcı olmadığı gibi almanıza da neden olabilir. Dengeli, sağlıklı beslenme ve yeterli egzersiz daha önemlidir.
Hazır et ve sebze suları genellikle az sayıda et, sebze ve glutamat gibi birçok lezzet arttırıcı içerir. Bunun iştahı artırdığından ve obeziteyi teşvik ettiğinden şüpheleniliyor. Sağlıklı beslenmek ve aynı zamanda kilo vermek istiyorsanız en iyisi kendi et ve sebze suyunuzu hazırlamaktır.
Güne çikolata sürerek başlamak, kilo vermeye çalışanlar veya sağlık bilincine sahip kişiler için iyi bir fikir değildir. Sürülebilen çikolatalar çoğunlukla rafine şeker ve palm yağından oluşur. Kilolarınızın düşmesini engelleyebilir. Ayrıca kanserojen olduğundan şüpheleniliyor.
Kilo vermek istiyorsanız, salam ve sosis gibi işlenmiş etlerden kaçınmak ve yağsız proteinler gibi daha sağlıklı seçeneklere odaklanmak en iyisidir. Yağsız protein kaynaklarına tavuk, hindi, balık, fasulye ve mercimek dahildir. Bu yiyecekler, işlenmiş etlerden daha az kalori, yağ ve sodyum içerir ve daha fazla besin içerir. İşlenmiş etler ayrıca çok fazla kimyasal katkılar içerir. Bu da sağlığınız üzerinde olumsuz etkiler oluşturur.