Kış geliyor kar yağacak! Konya'ya ilk kar ne zaman yağacak

Konya'ya müjdeli haber geldi. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre bu yıl ilk kar, 20 Ekim tarihinde yağacak.

Geçtiğimiz yıl beklenen yağışların gerçekleşmemesiyle birlikte yaşanan su sıkıntısının ardından bu haber, hem çiftçiler hem de şehir sakinleri için umut ışığı oldu. Meteoroloji uzmanları, bu yılın kış mevsiminin daha yağışlı geçeceğini öngörüyor.

Geçtiğimiz kışın Türkiye genelinde yaşanan kuraklık, özellikle Konya gibi tarımın önemli bir yer tuttuğu illerde büyük sıkıntılara yol açmıştı. Ocak ayında bile mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden sıcaklıklar, göllerin ve barajların su seviyelerini tehlikeli seviyelere düşürmüştü. Ancak uzmanlardan gelen son tahminler, bu yılın kış mevsiminin daha yağışlı geçeceği yönünde.

20 EKİM'DE İLK KAR BEKLENTİSİ

Meteoroloji uzmanlarına göre, Türkiye genelinde kar yağışının en yüksek ihtimal olduğu tarih 20 Ekim olarak açıklandı. Özellikle Konya'da önümüzdeki haftanın ikinci yarısından itibaren hava sıcaklıklarının gece sıfır derecenin altına düşmesi bekleniyor. Perşembe gününden itibaren ise kışın soğuk yüzünü göstermeye başlayacağı tahmin ediliyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENTİSİ

Uzmanlar, 20 Ekim'den itibaren Anadolu'nun birçok bölgesinde kar yağışının görülebileceğini belirtiyor. Özellikle yüksek kesimlerdeki yağacak yoğun kar yağışları, kurak geçen geçen yılın ardından çiftçiler ve şehir sakinleri için büyük bir sevinç kaynağı oldu. İlk karın dağlara yağacağı tahmin edilirken, bu durum kış turizmini de canlandırabilir.

BEREKETLİ BİR KIŞ

Yağışlı bir kış mevsimi, tarım arazilerinin su ihtiyacını karşılayarak verimliliği artıracağı için çiftçiler için büyük önem taşıyor. Ayrıca, kar yağışıyla birlikte yer altı suları da beslenecek ve uzun vadede kuraklık riskine karşı daha dirençli bir ekosistem oluşacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri