Klima alırken dikkat edilmesi gereken 5 önemli nokta!

Yaz aylarının gelmesiyle beraber klimalara olan talep de artıyor. Klima satış temsilcisi Muhammet Kalaycı, Pusula Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, sıcak yaz günlerinde klima alacak olanlara önemli uyarılarda bulundu

Klima satış temsilcisi Muhammet Kalaycı, klima alırken doğru seçimi yapabilmek için dikkat edilmesi gereken bazı temel noktaları vurguladı. Kalaycı, “Sıcak yaz günlerinde evleri ve iş yerlerini soğutmak ve ferahlatmak isteyen, maddi imkânı olan Konyalılara doğrudan klima taktırmalarını tavsiye ederim. Ancak, dikkat edilmesi gereken hususlara önem gösterip öyle almalarını öneririz” dedi.

“KLİMA TERCİHİNDE DOĞRU MARKALAR TERCİH EDİLMELİ”

Klima almadan önce marka tercihi yapılmalı gerektiğini belirten Kalaycı, ”Kendiniz internet üzerinden veya yerinde bir araştırma yapmalısınız. Alınacak ürünün tipi, modeli ve kapasitesine karar verilmeli. Klima tercihini yaptıktan sonra, klimayı alacağınız satış noktasından klimanın kapasitesi ve kurulum yapılacağı noktanın keşfi yapılmalı. Yetkililer tarafından gelip görülmeli ve balkona koyulacak ünitenin yerinden, odanın metrekaresine kadar bakılmalı ve kurulum noktasının uygunluğuna bakılmalı. Alacağınız herhangi bir ürünün bayisinin yetkili satış ve servis merkezi olduğundan emin olunmalı. Klimanız bozulduğu takdirde başınıza gelecek hususları düşünerek servis hizmetleri için güvenilir firmalar tercih edilmeli. Alacağınız firmanın bilindik veya güvenilir olması da siz müşteriler için önemlidir. Filtreleme ve iklimlendirme ürünleri tercih edilmelidir. 2024 konforu ve sıcaklıklarını karşılayacak marka ve modeller tercih edilmelidir. Bu hususlara önem verdikten sonra uzman kişilerin onayı alınmalı ve tavsiyeleri dinlenmelidir. Özellikle alınacak klimanın eni ve boyuna değil, alınacak yerin metrekaresine ve uygun kapasiteli olmasına dikkat edilmelidir. 2024 teknolojisi ve her geçen gün gelişen teknoloji nedeniyle şunu da belirtmek isterim: Klimalar çok yakmaz, inverter tip klimalardan oluşmaktadır” dedi.

“SAHİP OLUNAN ALAN VE BEKLENTİ AYNI OLMALIDIR”

Klima alırken kullanım alanın önemine dikkat çeken Kalaycı,” Klimanın kullanılacağı yer önemli şayet büyük bir ofisimiz için ufak bir klima almak ofisinizi soğutmayacağı anlamına gelir. Küçük bir odanızın içerisine de büyük bir klimanın takılmaması gerekiyor. Sahip olunan alan ve beklenti aynı olmalıdır. Bu gibi hususlarda meydana BTU hesaplaması çıkıyor, klima alacak kişiler tarafından bu hususlar göz önünde bulundurulmalı” diye konuştu.

“SICAK HAVALARDAN BUNALAN KONYALILAR BEKLEMESİN”

Isıtma klima ile gerçekleşecekse, dış ortam uygunluğu ısıtma yapabilen heat-pump modellere bakılması gerektiğini ifade eden Kalaycı, “Önemli noktalardan biri de ev elektriği tesisatının elektrik ihtiyacını karşılayacağından emin olmaktır. Genel olarak klimayı alan müşterilerimiz her daim sessiz klima tercih eder. Bu konuda müşterilerin kendi tercihidir, bizler de sessiz klimaların uygun olduğu kanaatindeyiz. Alacağınız ürünün filtresinin temizlik için kolay çıkarılabilen ve kolay takılabilen olmasına özen gösteriniz. Ürününüzü aldığınızda ve ofise veya evinize taktırdığınızda, belli aralıklarla kendiniz veya uzman kişilerin yardımı ile filtreler temizlenmelidir. Klimaya gücü yetmeyen Konyalılar vantilatör tercih ediyor, fakat vantilatör kullanışlı değil. Alan vatandaşlar, bir ay kullanıp evinde bir köşeye atıyor çünkü beklentisini ve isteğini karşılamıyor. Sıcak yaz günlerinde evleri ve iş yerlerini soğutmak ve ferahlatmak isteyen, maddi imkânı olan Konyalılara doğrudan klima taktırmalarını tavsiye ederim. Ancak, dikkat edilmesi gereken hususlara önem gösterip öyle almalarını öneririz” şeklinde konuştu.

Genel olarak en çok tercih edilen klimalardan bahseden Kalayıc,”HR, Noviro, rejendır modeli Konya genelinde tercih edilen klima tipleri olarak satışa sunuluyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri