Konya buram buram Gazze kokuyor!

Konya'da düzenlenen 11. Konya Kitap Günleri, bu yıl ‘Özgürlük için oku’ temasıyla kitapseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

Filistin ve Gazze'nin içinde bulunduğu insani kriz, Konya Kitap Günler etkinliğinin ana teması haline geldi.

KONYA KİTAP GÜNLERİNDE O MAKETLER BEĞENİ TOPLADI

Dünyanın dört bir yanından gelen yazarlar ve yayıncılar, söyleşi ve imza günleriyle katılımcılara bilgi verirken, aynı zamanda Filistin halkına destek çağrısında bulunuyor. Konya Kitap Günleri, böylece sadece bir kültür etkinliği olmaktan çıkarak, Gazze için bir dayanışma platformu haline geliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “Konya Kitap Günleri,” bu yıl da kitapseverleri buluşturdu. 250 yayınevi ve yazarın katıldığı etkinlik, bu yıl “Filistin, Kudüs ve Gazze” teması etrafında şekillendi. “Özgürlük İçin Oku” mottosuyla dikkat çeken etkinlik, sadece kitap dünyası ile sınırlı kalmayıp, ziyaretçileri derin düşüncelere sevk eden Kudüs maketleriyle de beğeni topladı.

“BİZ DE ÖZGÜRLÜK İÇİN OKUMAYA GELDİK”

Kitap günlerinde kitaplara ve özellikle Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekildiğini belirten Lise öğrencisi Burak Bilgiç, “Kitap günlerinde kimler neler yazmış, ne tür kitaplar yer alıyor, bizleri ne bekliyor, neler okumalıyız diye geldik. Fakat ‘Özgürlük için oku’ mottosuyla karşılaştık, çok beğendik. Burada öğrencilere faydalı şeylerin okutulmasını takdirle karşılıyoruz. Her sene ailemle geliyordum, bu yıl tek başıma geldim. Okuyacağım kitaplarımı seçtim, yarın ailemle beraber gelip seçtiğim kitapları alacağım. Fuarda yer alan Kudüs ile ilgili maketler de çok dikkatimi çekti. ‘Özgürlük için oku’ mottosuyla Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız bizlere bir mesaj vermek istemiş, zaten yer alan Kudüs maketleriyle de oldukça dikkat çekiyor. Biz de özgürlük için okumaya geldik” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİLERE ANLAMLI BİR MESAJ VERİYOR

Kudüs’e dair sergilenen detaylı maketler, kitap okuma etkinlikleriyle birleşerek özgürlük mücadelesini derinlemesine hissettiriyor. Etkinlikte, Filistin ve Gazze’nin içinde bulunduğu zor koşullar da vurgulanarak, Filistin halkının sesi Konya’daki kitap günlerinde yükseliyor. Konya Kitap Günleri’nin, sadece bir fuar değil, aynı zamanda Gazze için bir dayanışma platformu olarak öne çıkması, ziyaretçilere anlamlı bir mesaj veriyor.

Konya Kitap Günleri'nin bu yılki teması, kitapseverlere önemli bir mesaj verdi: Kitaplar sadece bilgi edinmek için değil, aynı zamanda dünyayı anlamak ve değiştirebilmek için de bir araçtır. Konya, kitaplarla Gazze'ye uzanarak, okuma eyleminin gücünü bir kez daha kanıtladı.

KONYA KİTAP GÜNLERİ 27 EKİM’E KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK

Kitapseverler ilk gün; Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Kemal Sayar, Süleyman Ragıp Yazıcılar, Sertaç Abi, Hulki Cevizoğlu, Yunus Emre Akkor ile bir araya geldi. İkinci gün ise; İbrahim Halil Üçer, Ömer Türker, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Dr. İlhami Fındıkçı, Hatice Kübra Tongar, Dr. Savaş Şafak Barkçin, Tarık Tufan kitapseverlerle buluştu. Konya Kitap Günleri’nin üçüncü gününde ise; Ali Ural, Peren Birsaygılı Mut, Yusuf Kaplan, Sevda Türküsev ve Dursun Ali Erzincanlı okuyucularıyla bir araya geldi.

“Özgürlük İçin Oku” mottosuyla düzenlenen 11. Konya Kitap Günleri, 27 Ekim’e kadar 10.00-21.00 saatleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi’nde ziyaret edebilecek. Muhammet Yavaş

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri