Konya'daki bu tesis günde 150 bin üretim yapıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur ibrahim Altay Fenni Fırın 2. Etap tanıtımını gerçekleştirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Fenni Fırın'ın 2. etap tanıtımını gerçekleştirdi. Başkan Altay, yaptığı açıklamada, 1927 yılında kurulan ve 1985'te yol genişletme çalışmaları nedeniyle kapanan Konya'nın önemli markası Fenni Fırın'ı yeniden hayata geçirdiklerini belirtti. Halk ekmek üretiminde Fenni Fırın markasını kullandıklarını ve 2023 Ağustos ayından itibaren tesislerinde hizmet verdiklerini hatırlattı.

whatsapp-image-2025-04-18-at-11-04-36.jpeg

whatsapp-image-2025-04-18-at-11-06-10.jpeg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay "Ekmek üretmek amacıyla 1927 yılında Konya'nın en önemli markalarından birisi olan Fenni Fırın'ın, maalesef 1985 yılında yol genişletme faaliyetleri kapsamında hem binası hem de markası ortadan kalkmıştı. Biz, vatandaşımız için ürettiğimiz halk ekmeğimizin markasını Fenni Fırın olarak koyarak 2023 yılı Ağustos ayından beri tesislerimizde hizmet veriyoruz. Aslında hep birlikte 1. etabının açılışını gerçekleştirmiştik. Bugün sizi buraya getirmemizin amacı, yeni sistemimizi sizlere tanıtmaktır. Bugün itibarıyla günlük 150 bin ekmek kapasitesine ulaşmış bulunuyoruz. Konya'nın en hijyenik tesislerini siz de gördünüz. 9 tane 30 tonluk paslanmaz çelikte depoladığımız ürünler, el değmeden hamur haline getirilip 33 metrelik tünelde yine hiç insan eli değmeden, hijyenik bir şekilde üretilerek en son paketleme aşamasına kadar getirildiği bir tesiste bulunuyoruz. Fenni Fırın, en önemli markalarından birisi haline geldi. Ayrıca tesisimizde yarı otomatik sistemlerle 91 çeşit sandviç ekmek ve 25 bin adet simit üretimi gerçekleştiriyoruz. Bildiğiniz gibi simitlerimizi 'Ben' markası adı altında 5 liradan, hatta simit-çay 10 lira, simit-ayran 10 lira olacak şekilde vatandaşımıza en ucuz bir şekilde ulaştırıyoruz. Şu anda Fenni Fırın'ımız Türkiye'nin en modern tesislerinden birisidir ve günlük 150 bin üretim kapasitesi vardır. Ayrıca Konya'nın vazgeçilmezi olan 8 bin adet somun ekmek üretiyoruz. Ekşi mayalı, tam tahıllı olmak üzere farklı çeşitlerde ekmekleri üretmeye devam ediyoruz. Bugün hep birlikte tesisi sizlerle birlikte incelemiş olduk. Ben, Fenni Fırın'ımızın yeni etabının da şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Özellikle ilçelerimizden çok yoğun talep var. İnşallah ilk etapta halk ekmeği bulunmayan Ereğli'de yeni bir tesis yapmak için çalışmalara başladık. Ereğli Devlet Hastanesi'nin yanında yer tahsis uygulamalarını gerçekleştirdik. En kısa sürede inşallah Ereğli'mizi de Fenni Fırın'a kavuşturmuş olacağız. Tabii burada temel amacımız fiyatları regüle etmektir arkadaşlar. Buradaki 150 bin kapasiteyle bizim tüm Konya'daki ekmek üretimini sağlamamız mümkün değil. Fırıncılarımız da bu işin önemli bir parçası ama biz vatandaşımızın en uygun fiyata, en hijyenik ortamda ekmek alabilmeleri için bu çalışmayı gerçekleştirdik. Şu anda 52 büfemizde bu satışı gerçekleştiriyoruz. 122 personelimiz çalışıyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri