Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’la olan sohbetimiz referandum, şehircilik ve Selçuklu Kongre Merkezi üzerinden devam etti.
Ben sordum, Sayın Başkan cevapladı:
Mustafa Balkan: Referandum’da “Evet” veya “Hayır” diye toplumun ayrıştığına inanıyor musunuz? Bir kamplaşma söz konusu mu? Böyle bir şey sizce var mı?
Uğur İbrahim Altay: Bunu körüklemek için maalesef medya organları, çok küçük olayları büyük merceklerle kamuoyuna getiriyorlar. Ama 78 milyonun yaşadığı ülkede fevrî hareketlerden toplumun ayrıştığına dair bir kanaat çıkarmak bence doğru değil. Asayiş olaylarıdır bunlar.
Olayı o şekilde okumak kesinlikle yanlış. Toplumun içerisinde mutlaka bunu yapmaya çalışan, bu konuda gündem oluşturmaya çalışanlar ard niyetli olanlarda olacaktır. Dikkatli olmak lâzım. Sonuçta bu bir seçim. Herkes reyini hür iradesiyle sandığa yansıtır. Önemli olan çok katılımın olması, demokrasinin temel kuralı. Sonra biz vatandaşımızın dediğinin arkasındayız zaten. Karar milletin. Bugüne kadar hep parti olarak milletin verdiği karara saygı duyduk. Bunda da duyarız. Görevimiz ‘Evet’in yüksek çıkması için çok çalışmaktır. Memleket için iyi olan güzel olan mutlaka sandıktan çıkacaktır. Bundan da endişemiz yoktur.
Mustafa Balkan: Başkanım konuşmanızda referandumla ilgili bilinmeyenlerin olduğunu ifade ettiniz. Bunu biraz açar mısınız? Bildiğiniz gibi bu referandumda Anayasa’nın 18 Maddesi’nin değişikliği söz konusu. Bu maddelerle ilgili bilinmeyenler neler? Ak Parti kendine gör bir strateji elbette belirlemiştir. Halka gittiğiniz zaman “Evet” veya “Hayır” noktasında bu bilinmeyenler neler?..
Uğur İbrahim Altay: Şöyle bir strateji yok. Hani hepimiz kendi kanaatimizi belirtmiyoruz. Bu ayın 25’inde Ankara’da seçim startının verileceğiyle ilgili bir toplantı yapılacak. Parti üst kurulları bununla ilgili çalışmalarını yapıyor. Ve Ak Parti kampanyayı çok iyi yöneten bir parti. Bununla ilgili mutlaka sloganlar, spotlar üretilecektir. Bunu sürekli vatandaşa anlatacağız. Hangi konuyu öne çıkartacağız bununla ilgili henüz bir strateji belirlenmedi. Bizde bu stratejinin bir parçasıyız. Şu anda çalışmalar devam ediyor. 25’inde kampanyanın başlangıcı verilecek. Zannediyorum 7 Mart’ta da SKM çalışmaları başlayacak.
Biz herkese bunu ziyadesiyle anlatırız. Konya’da bir problem olmaz Allah’ın izniyle. Birde tabandan dolayı Konya daha rahat. Milliyetçi oyların çok olduğu, Ak Parti’nin çok üstün olduğu bir şehirdeyiz. Devlet Bahçeli Bey’in programını Konya’da yapması da bizim açımızdan iyi olduğunu düşünüyorum. EVET oylarına etki edecektir. İnşaâllah Konya yüzünün akıyla çıkar.
SELÇUKLU KONGRE MERKEZİ
Beni ziyadesiyle heyecanlandıran Selçuklu Kongre Merkezi’nin bitme aşamasına gelindiğini, sonbahara doğru Konyalıların hizmetinde olacağını söyleyen Başkan Altay, dışardan bakılınca ne kadar büyük olduğunun algılanmadığını da ifade ederek “Mekânlar tamamlanınca ne kadar önemli bir fonksiyona sahip olduğu, Konya’da nitelikli salon açısından şehrimize ne kadar katkı sağlayacağı içine girdiğimizde hep birlikte idrak edeceğiz. Tamamlanınca daha iyi algılanacak” dedi.
Selçuklu Kongre Merkezi faaliyete geçtiğinde Konya; 800 kişilik tiyatro salonu, 1000 kişilik toplantı ve balo salonu, 2.200 kişilik kongre ve konser salonu, bir adet oda tiyatrosu, bir adet sinema salonu, bir adet restaurant ve bir adet basın enformasyon odası da bulunacak. Ayrıca cep sineması toplantı alanları da olacak. 9 bin 500 metrekarelik açık, 100 araçlık da kapalı otoparkı bulunacak.
ŞEHİR VE YATAY İMARLAŞMA
Mustafa Balkan: Başkanım Sayın Cumhurbaşkanı, Beştepe Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen Şehircilik Şûrasında, dikey yapılaşmadan yapay yapılaşmaya geçişte önemli açıklamalar yapmıştı. Yatay yapılaşmayla ilgili olarak belediye başkanlarına da önerilerde bulunmuştu. İmar noktasında siz, Selçuklu bölgesinde dikey yapılaşmadan yatay yapılaşmaya geçişte nasıl bir taktik uygulayacaksınız?
Uğur İbrahim Altay: Selçuklu çok hızlı gelişen bir şehir. Ve ağırlıklı olarak algı da yüksek yapılaşmanın olduğu bir bölge. Burada şunu unutmamak gerekiyor. İmar bir haktı ve bundan geri dönmek yasal olarak mümkün de değil zaten. Büyükşehir Belediyesi aldığı bir kararla Konya’daki tüm binalar için 17 kat sınırı koydu. Real bölgesi akla geldiği için böyle bir algı var. Ama bizim Erenköy Mahallesi, Buhara mahallesi ve hatta Aydınlık Evler mahallesi başta olmak üzere zaten yatay bir yapılaşmaya sahibiz. Son zamanlarda özellikle Kelebekler Vadisi’nin o bölgeye yapılmış olması hızlı bir yapılaşmayı da beraberinde getirdi. Tabi şehrin bazı bölgelerinde de değişik yapıların olması illaki gerekiyor. Biz yeni uyguladığımız alanlarda bir kat sınırlaması ve planlama yapıyoruz.
***
Selçuklu Belediyesi’nin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ali Düz ile Kültür İşleri Müdürü Ahmet Bilgiç, koordineli olarak gayet güzel bir çalışmanın altına imza atmışlar. Belediyenin hizmetlerinin yer aldığı katalog gayet güzel ve estetik hazırlanmış.
Öğrendim ki Ali Düz ile Ahmet Bilgiç yer değiştirmişler. Sahalarında deneyimli her iki arkadaşımıza da bundan sonraki hizmet yerlerinde başarılar diliyorum.
Bu sohbet imkânını bize tanıyan ve U masa etrafında bizleri buluşturan başta Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve ekibi Başkan Yardımcısı Ahmet Furkan Kuşdemir ile birlikte diğer belediye yetkililerine teşekkür ediyorum.
AZİZİM DİYOR Kİ…
Selçuklu’yu gezerken sağım solum ya SEDEP ya da SOBE...