Konya’da balık sezonu başladı! İşte Konyalıların favori balığı

Konya’da balıkçı esnafı son dönemlerin en hareketli dönemini yaşıyor. Konya’da sezonun açılmasıyla birlikte Konya’da balık tüketiminin arttığını ifade eden Balıkçı Recep Yavuz, Pusula Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu

Konya'da uzun yıllardır esnaflık yapan balıkçı Recep Yavuz'a göre, bu yılki balık sezonu oldukça bereketli geçiyor. Uzun yıllardır Konya'da esnaflık yapan Yavuz, özellikle palamut fiyatlarının çok uygun olduğunu ve Konyalıların palamut lezzetini ve fiyatını beğendiğinden dolayı palamut Konyalıların favori balığı oldu.

HEM EKONOMİK HEM DE LEZZETLİ BİR SEÇENEK

1 kilo palamutun sadece 150 TL’ye tezgâhlarda yerin aldığını belirten Balıkçı Yavuz, “Palamutun 150 liraya satılması bütçeleri zorlamıyor hem de balık lezzetine düşkün Konyalıları memnun ediyor. Bu durum, palamutun hem ekonomik hem de lezzetli bir seçenek olmasını sağlıyor. Palamutun yanı sıra, Konyalıların vazgeçilmezleri arasında yer alan hamsi de tezgahlarda yerini alsa da, fiyatlar palamuta göre biraz daha yüksek seyrediyor. 1 kilo hamsinin fiyatı 250 TL ile 300 TL arasında değişiyor. Hamsinin az olması ve bazı kısıtlamalar nedeniyle hamsi fiyatları biraz yüksek seviyelerden satışa sunuluyor” dedi.

KONYALILARIN BALIK TERCİHİ PALAMUT OLDU

Konyalıların sofralarından balık eksik etmediğini ifade eden Balıkçı Yavuz, “Palamut, hamsi ve sazan en çok tercih edilen türler arasında yer alıyor. Özellikle omega ve kılıçsız palamut, Konyalılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu durum, palamutun hem lezzetli hem de sağlıklı olması nedeniyle tercih edildiğini ap açık gösteriyor. Palamut fiyatlarındaki bu düşüşün nedenleri arasında; bu yılın bereketli bir balık sezonu olması, ihracattaki azalma ve enflasyonla kıyaslandığında fiyatların daha uygun olması gibi faktörler yer alıyor. Bu durum, hem biz balıkçıları hem de Konyalılar mutlu ediyor” dedi.

Balık fiyatlarını belirten balıkçı Yavuz, “Bugünkü balık fiyatları şu şekilde: Çupra 350 TL, çizgili çupra 220 TL, levrek 350 TL, karides 600 TL, akya 400 TL, sazan 140 TL, Karadeniz somonu 250 TL, sarı kanat 500 TL, barbun 300 TL, palamut 150 TL, mercan 300 TL, alabalık 200 TL, senatör levrek 200 TL, hamsi 250 TL ve istavrit 200 TL’den tezgahlarda yerini alıyor” ifadelerini kullandı. Muhammet Yavaş

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri