Konya'da bu mekanlar bayram tatilinde de gözde oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin şehre kazandırdığı kültürel ve tarihî merkezler, Ramazan Bayramı'nda yoğun ilgi görürken, Başkan Uğur İbrahim Altay, ziyaretçilere teşekkür ederek herkesi Konya'ya davet etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan müzeler ve tanıtım merkezleri, Ramazan Bayramı tatilinde de misafirlerin gözde mekanları oldu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehre kazandırdıkları, Konya’nın köklü tarihini ve kültürel mirasını tanıtan merkezlerin her zaman yoğun ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KONYALILARIN VE YABANCI MİSAFİRLERİN BÜYÜK İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Konya’nın, binlerce yıllık tarihi ve zengin kültürel dokusuyla adeta bir açık hava müzesi niteliğinde olduğunu vurgulayan Başkan Altay, “Şehrimizin tarihini ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla hayata geçirdiğimiz bu kıymetli tesisler, hem Konyalı hemşehrilerimizin ve hem de yabancı misafirlerimizin büyük ilgisini çekiyor. Her bayram olduğu gibi bu Ramazan Bayramı tatili boyunca da müzelerimizde oluşan yoğunluk yaptığımız çalışmaların önemini bir kez daha ortaya koydu. Ben müzelerimizi ziyaret eden tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“MANEVİ ATMOSFERİNİ, TARİHİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ ETKİLEYİCİ BİR ŞEKİLDE YANSITIYOR”

Başkan Altay, Konya’nın turizm potansiyelini artırmak adına önemli yatırımlara imza attıklarını vurgulayarak, “Konya’mız başta Mevlana Müzesi olmak üzere tarihi ve doğal güzellikleri ile her yıl milyonlarca misafiri ağırlıyoruz. Bizim de Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimize kazandırdığımız; Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi, Darülmülk Sergi Sarayı, Depo No:4, Konya Panorama Müzesi, İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi gibi eserlerimiz şehrimizin manevi atmosferini, tarihini ve kültürünü etkileyici bir şekilde yansıtıyor. Konya’yı turizmde daha güçlü bir marka haline getirmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben tüm misafirlerimizi 4 mevsim güzel olan şehrimize davet ediyorum” açıklamasını yaptı.

ZİYARETÇİLERDEN TEŞEKKÜR

Konya Büyükşehir’in müzelerini ve tanıtım merkezlerini ziyaret eden vatandaşlar ise, modern sunum teknikleriyle tarih ve kültürü bir arada deneyimleme fırsatı bulduklarını belirterek, böyle güzel müzelerin kazandırılmasını sağlayan Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri