Konya’da bugün neler oldu? (14 Ekim 2024)

Konya’da bugün (14 Ekim 2024 Pazartesi) neler oldu? Neler yaşandı? İşte detaylar…

Konya’da bugün neler yaşandı Konya halkı tarafından merak ediliyor. Sizler için gün içerisinde neler yaşandığını derledik. İşte Konya’da bugün neler yaşandı…

1. Konya Barosu'nda Oktay Unkur, güven tazeledi. Konya Barosu'nda hafta sonu yapılan olağan genel kurul heyecanı yaşandı. Vefa Grubu'nun adayı mevcut başkan Av. Oktay Unkur, Demokrat Avukatlar Grubu’nun adayı Av. Güneş Gül eve Ay Yıldız Avukatlar Grubu'nun adayı Av. Levent Babacan ve yarıştığı seçimlerde 1.297 oy olan Av. Oktay Unkur, baro başkanlığına yeniden seçildi.

2. Konya’nın Kulu ilçesinde yer alan Düden Gölü, aralarında flamingolar ve su kuşlarının da bulunduğu çeşitli kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

3. Orta Toros Dağlarının çevrelediği Konya'nın Hadim ilçesinde yaşayan Müjgan Akdemir, atadan kalma asırlık el tezgahı ile kumaş dokumaya devam ediyor.

4. Konya Büyükşehir Belediyesi, çevre ve insan sağlığının korunması yönündeki çalışmaları ile Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, temiz hava çalışmaları kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte 2021 yılında “Konya Tarihi Kent Merkezi ve Mevlana Bölgesinde Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi”ni hayata geçirdiklerini anımsatarak, bu doğrultuda başlatılan Sosyal Yardım Alan ve Dar Gelirli Vatandaşlara Yönelik Doğalgaz Dönüşümü Projesi’nin üçüncü etabında 282 konutta daha dönüşüm gerçekleştirdiklerini belirtti.

5. Konya’da, ilkokulu bitirdikten sonra babasının bakkalında çalışmaya başlayan 59 yaşındaki Mehmet Saltık, dükkana gelen müşterilerinin hem aldığı ürünleri hem de kaç gün, saat ve dakikadır hayatta olduğunu saniyeler içinde hesaplıyor.

6. NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kemoterapi öncesi oyun odasında vakit geçiren lösemi hastası çocuklar hastaneden mutlu ayrılıyorlar.

7. Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Lise Medeniyet Akademileri’nde (LİMA) öğrenciler, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütlerine karşı bilinçlendiriliyor.

8. Konya'da "çay satışı" nedeniyle aralarında husumet bulunan kendisi gibi çay ocağı işletmecisini araçla çarptıktan sonra darp ederek öldüren sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

9. Konya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğünce telefon dolandırıcılarına yönelik çalışma başlatıldı. Şüphelilerin, mağdur kişilerle ilgili temin ettikleri bilgilerden yararlanarak kendilerini yurt dışından tanıdığı ya da akrabası olarak tanıttığı, sınır kapısından Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra kaza yaptığını ve aracın tamiri için mağdur şahısların güvenini kazanıp banka hesaplarını suçta kullandıran kişilerin IBAN numarasına para gönderttikleri tespit edildi.

10. Kadın emeğini her alanda olduğu gibi tarımsal alanda da görünür kılan Karatay Belediyesi, kadın emeğini destekleyen projeleriyle kadınların üretime katılmasına ve istihdamına katkı sağlıyor.

11. Konya'da bir ayakkabı imalatçısı 200 numara sandalet üretti. İmalatçı rekorunu geliştirerek gelecek yıl 1000 numara yapmayı düşündüğünü söyledi.

11. Konya Büyükşehir Belediyesi mezarlık bilgi sisteminden gelen son verilere göre 14 Ekim 2024’te 10 kişi toğrağa verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri