Konya’da bugün neler oldu? (16 Ekim 2024)

Konya’da bugün (16 Ekim 2024 Çarşamba ) neler oldu? Neler yaşandı? İşte detaylar…

Konya'da bugün neler yaşandı Konya halkı tarafından merak ediliyor. Sizler için gün içerisinde neler yaşandığını derledik. İşte Konya’da bugün neler yaşandı…

1-Konya'da ikamet eden 28 yaşındaki Veyis Ünal, uzun zamandır hayalini kurduğu iPhone 16 Pro Max'e sahip olabilmek için arkadaşı Muzaffer Yılmaz'a (28) ilginç bir teklif sundu: cep telefonu ve araba takası. Muzaffer Yılmaz, 1 TB kapasiteye sahip iPhone 16 Pro Max karşılığında Veyis Ünal'ın Fiat Uno marka arabasını almayı kabul etti. İkili arasında gerçekleşen bu alışveriş, kayıt altına alındı ve sosyal medyada büyük ilgi topladı.

2-Konya'nın Ereğli ilçesinde, okul geçit görevlileri için düzenlenen eğitim programı sonrasında katılımcılar sertifika almaya hak kazandı.

3-Karapınar İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden sosyal çalışmacı Buse Keskin, Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerine "Akran Zorbalığı" konulu bir eğitim gerçekleştirdi.

4-Saray ve Altınöz mahallelerindeki çiftçilerin yetiştirdiği patateslerin söküm işlemi gerçekleştirildi. Söküm sonrası tarlada kalan patatesler toplanarak dar gelirli ailelere ulaştırıldı.

5-Konya'da AFAD İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda Vali Akın Başkanlığı'nda Trafik Güvenliği Toplantısı yapıldı.

6-Konya'nın Akşehir ilçesinde çıkan yangında iki ev kullanılamaz hale geldi.

7-Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nin düzenlediği “Karatay” konulu programa katıldı.

8- Beyşehir Gölü'nde su ürünleri avcılığı yapan ticari ruhsatlı balıkçı tekneleri, su ürünleri kontrol ekipleri tarafından denetlendi.

9- Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen Selçukya Şiir Akşamlarının 2024-2025 9.sezonu görkemli bir açılış programı ile başladı.

10-Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanlığı’nın Tüzük Değişiklikli 18. Olağan Genel Kurulu ve Şehit Yakınları, Gaziler Bilgilendirme Çalıştayında Konyalı Gazi Mustafa Işık, yeniden genel başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

11- Karapınar İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk başkanlığında Trafik Temalı Asayiş Toplantısı gerçekleştirilerek 2024 yılında yaşanan trafik kazalarına yönelik istatistikler masaya yatırıldı.

12- Konya SMMMO, mesleğe adım atan yeni mali müşavirler için düzenlediği ruhsat dağıtım törenini büyük bir katılımla gerçekleştirdi.

13- Konya'nın Beyşehir ilçesinde liseli kız öğrenciler, kadın cinayetlerine kurban giden kadınları anmak ve kadına şiddete tepki göstermek için düzenledikleri etkinlikte bir araya geldi.

14- Konya Ayakkabıcılar Odası ve Konya Ayakkabı Sanayicileri Derneğince düzenlenen Master Shoes 2. Konya Ayakkabı ve Çanta Moda Fuarı törenle ziyaretçilere açıldı.

15- Milli Savunma Bakanlığı (MSB), acil organ nakli bekleyen 2 kişi için Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait uçaklarla Konya'dan Antalya ile İstanbul'a kalp ve akciğer grefti taşındı.

16- Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Dünya Gıda Günü'nde Konya'da mısır hasadına katıldı.

17- Konya Büyükşehir Belediyesi mezarlık bilgi sisteminden gelen son verilere göre 16 Ekim 2024’te 8 kişi toprağa verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri