Konya’da bugün neler oldu? (19 Eylül 2024)

Konya’da bugün (19 Eylül 2024 Perşembe) neler oldu? Neler yaşandı? İşte detaylar…

Konya’da bugün neler yaşandı Konya halkı tarafından merak ediliyor. Sizler için gün içerisinde neler yaşandığını derledik. İşte Konya’da bugün neler yaşandı…

1. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle Konya Valiliği görevine Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı İbrahim Akın getirildi.

Kararnameyle Konya Valisi Vahdettin Özkan ise Manisa'ya atandı.

2. Konya'da çöp toplama kamyonunun çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti.

3. Konya'nın Beyşehir ilçesinde hafif ticari araçla çarpışarak devrilen üç tekerli motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti.

4. Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya genelinde ikamet eden gaziler ile şehit yakınlarına yönelik her hafta düzenli olarak ziyaretler gerçekleştiriyor.

5. Konyalı bisikletseverler, 635 kilometreyle Türkiye'nin en uzun bisiklet yoluna sahip şehri olan Konya'da "Avrupa Hareketlilik Haftası" nedeniyle bisiklet yoluna park eden araçların üzerini bisiklet logolu brandalarla kaplayarak farkındalık gerçekleştirdi.

6. Konya Büyükşehir Belediyesi, yeni nesillere temiz bir çevre bırakmak, doğayı korumak, hava kirliliğini önlemek amacıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında her yaştan vatandaş için farkındalık çalışmalarını sürdürüyor. Bisiklet yollarında reflektörlü yelek dağıtan Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin bisiklet konusunda bilinçlenmesi için de eğitimler verdi.

7. Konya'nın Beyşehir ilçesinde Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubad'ın yaptırdığı Kubadabad Sarayı'nın yanı başında yer alan pınarın suyu kuraklık nedeniyle çekildi.

8. Karatay Belediyesi, ilçede başlattığı sıcak asfalt çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Keçeciler Caddesi’nde yürütülen yol yenileme, sıcak asfalt serimi ve kaldırım düzenleme çalışmalarının ilk etabı tamamlandı.

9. Selçuklu Belediyesi Ahmet Pekyatırmacı, Buhara Mahallesi’nde bulunan esnafları ziyaret etti.

10. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarım sektörünün paydaşları ile Konya’da biraraya gelecek. Yarın Konya’ya gelecek olan Bakan Yumaklı’nın programı belli oldu.

11. Denizli'nin Sarayköy ilçesinde, manevra yapan tıra yardım etmek isterken demir kapı ile tır arasına sıkışan güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

12. Konya Büyükşehir Belediyesi mezarlık bilgi sisteminden gelen son verilere göre 19 Eylül 2024’te 11 kişi toprağa verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri