Konya’da bugün neler oldu? (23 Ekim 2024)

Konya’da bugün (23 Ekim 2024 Çarşamba) neler oldu? Neler yaşandı? İşte detaylar…

Konya'da bugün neler yaşandı Konya halkı tarafından merak ediliyor. Sizler için gün içerisinde neler yaşandığını derledik. İşte Konya’da bugün neler yaşandı..

1. Konya'nın simgelerinden biri olan İplikçi Camii'nde çatlaklar tespit edildi. Binlerce yıllık geçmişi olan bu tarihi yapı, son zamanlarda meydana gelen hasarlarla gündeme geldi. Alâeddin tepesinin doğusundaki Kürkçü mahallesinde yer alan ve Ebülfazl Mescidi adıyla da bilinen caminin minaresinin hemen altında oluşan çatlaklar, Konyalıları endişelendiriyor.

2. Konya merkezli fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 5 zanlıdan 1'i tutuklandı.

3. Konya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerinin 3 hırsızlık şüphelisinin evine düzenlediği operasyonlarda çok sayıda tabanca ve tarihi eser ele geçirildi.

4. Konya'da sahte polis yaşlı çifte sarraf soyduklarını söyleyerek çiftin 400 bin lira değerindeki para ve altını alarak evden ayrıldı.

5. SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı dün kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuarda ASELSAN Konya'da ilk AR-GE ürünleri olan "MAKS OBA 40" otomatik bomba atar ve "AKONS Serisi"ni ziyaretçilere tanıttı.

6. Süper Lig'in 10. haftasında 27 Ekim Pazar günü saat 13:30’da Konyaspor Gaziantep FK’ye konuk olacak. Güney Doğu temsilcisi biletleri satışa çıkardı.

7. Konya Ovası'nda yetiştirilen, coğrafi ve iklimsel özellikleri nedeniyle tadı ve aromasıyla ön plana çıkan Hüyük çileğinin, en kaliteli haliyle hasadı için üreticilerin telaşı sürüyor

8. TÜMOSAN Konyaspor geçen sezonun formalarında indirime gitti.

10. ASELSAN Konya ve Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu işbirliğinde 50 hafta sürecek Savunma Sanayisine Yönelik Mühendis Gelişim Programı'na 1000'in üzerinde mühendislik öğrencisi başvurdu.

11. Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasına katılım için geri sayım başladı.

12. Türkiye’de ilk ve tek hayata geçirilen proje olan ve birinci yaşını dolduran 'Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi'nde Başkan Kavuş, yeni projelerin planlamasını yapmak üzere DOSD Meram Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

13. Başkan Altay, UCLG-MEWA’nın Diyarbakır’da düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı ve Konsey Ortak Toplantısı’na katıldı.

14. Konya'da hafif ticari aracın tıra arkadan çarparak taklalar attığı, 2 kişinin olay yerinde, 1 kişinin 10 gün sonra hayatını kaybettiği trafik kazasında 1 kişi daha yaşamını yitirdi.

15. Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve geleceğin donanımlı bireylerinin yetişmesi, yeni yeteneklerin keşfedilmesi için aralıksız olarak eğitimlerini sürdüren Selçuklu Gelişim ve Teknoloji Akademisi’nde öğrenciler yeteneklerini keşfetme fırsatı buluyor.

16. Konya Emniyet Müdürlüğü'nden uyarı: Konya'da o yollar yarın trafiğe kapalı olacak.

17. Konya Büyükşehir Belediyesi mezarlık bilgi sisteminden gelen son verilere göre 23 Ekim 2024’te 17 kişi toprağa verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri